11. elokuuta 2014

Punaista puutarhassa

Mitä punaisesta väristä tulee mieleen? Veri, voima, intohimo, rakkaus, kiukku, kielto, opettajan punakynä – no ei kai.

On aika erikoista sanoa, että kun jokin saa mielen kuohahtamaan, se on kuin punainen vaate. Ihan omissa empiirisissä tutkimuksissani olen kuitenkin todennut, että naisen kannattaa pukeutua tanssipaikalle punaiseen puseroon, sillä silloin saa herkemmin tanssiinkutsun. Koska itse en aikanaan pukeutunut koskaan punaiseen, seurasin, miten kavereita haettiin tanssiin. En kuitenkaan nähnyt punaista vaan olin pikemminkin kateudesta vihreä.

Olen myös ihan itse todennut, että punainen viini lämmittää. Siinä muodossa punaista voi löytyä joskus kotoa, ei juurikaan muuta. Mutta puutarha on kokonaan toinen juttu. Siellä punainen saa hehkua täydellä voimalla!

Puutarhassa rakkaus on palava.


Sirot ketoneilikat ovat pieniä ja vaatimattomia, mutta niiden väri saa vierellä olevat isommat kasvit kalpenemaan.


Viime viikonloppuna loistivat punavärimintut useammassa paikassa. Ne leviävät pelottavan mielellään kuten kaikki mintut, mutta niillä saa helposti lisäväriä ja näyttävyyttä puutarhaan.Viikonlopun kohokohtia oli kuitenkin lilja ’Black Out’.Kohokohtiin kuului myös sinisessä teltassa majailija, iloinen apulaiseni puutarhassa. Hänellä oli viimeinen lomaviikko ennen odotettua eskaria. Jännää!


Voimaannuttavia hetkiä puutarhan punaisten ja muidenkin värien keskellä!

5 kommenttia:

 1. Punainen kuuluu lempiväreihini, vaikka itse asiassa tällä hetkellä ei kovin montaa punaista vaatetta olekaan. Puutarhassa pitää punaista väriä. Tuo Black Out on kyllä hurmaava.

  VastaaPoista
 2. Minulla on menossa punainen kausi sekä vaatetuksessa että pihalla. Pääosin punainen hehkuu lijoissa ja portaalla kesäkukissa.

  VastaaPoista
 3. Upeat punaiset! Tykkään punaisesta ja mielelläni myös pukeudun siihen. Nytkin on punainen kesämekko päällä=)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille punaiseen pukeutuville ja muutenkin tykkääville! Kommentit on aina niin kivoja! :)

  VastaaPoista
 5. Hei täällä ollaan taas, sinun kuulumiset tulin tarkistamaan ensimmäiseksi. :)
  Voi että! tuo black out- lilja minun pitäisi hankkia ihan nimen vuoksi, olen niin auttamattoman hajamielinen nykyään, että ihan hirvittää!
  Tumma punainen sopii loppukesän puutarhan täyteläisiin väreihin täydellisesti. Itse harvoin käytän ihan kirkkaan punaista, mutta murretut tumman punaisen sävyt sopivat minun silmääni mukavasti. Niin ja onhan meidän olohuoneen sohvatkin punaiset...

  Tuosta mustaherukasta piti ihan aluksi sanomani, että voi kun sinä kirjoitit hauskasti! kiitos, tuli niin hyvä mieli jutustasi!
  Minä jättäisin kaikenlaiset leikkuupuuhat kevääseen, kun lehdettömänä näkee sen tarpeen paremmin. Sitten kun ne oksat näkyvät kokonaan, nuorentaisin pensaasta maksimissaan 1/3 oksista pois. Vanhannäköiset ja toisia hankaavat oksat ensin pois - mustaherukan tapauksessa myös ne maata viistävät oksat - ellet sitten halua juurruttaa taivukkaasta itsellesi uutta pensasta (oksa juurtuu maata vasten ollessaan yhdessä kesässä). Sitten kun olet mielestäsi leikannut riittävästi, niin silloin keväällä pari kourallista kanankakkia ja kourallinen kalkkia 3 vuoden välein- pitäsi marjoja tulla taas. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...