6. kesäkuuta 2014

Haagan alppiruusupuisto

Kuulun Facebookissa Helsingin puistojen tykkääjiin ja sain sieltä vinkin, että Haagan alppiruusupuistossa kukkii upeasti. Häpeä myöntää, että en ollut koskaan käynyt siellä, vaikka lähellä on ollut. Mutta vihdoin koitti ensikäynti!

Jo kaukaa näin ryhmän keltaista ja oranssia - kuin huomiovärejä - ja päättelin, että siellä taitaa olla kaupungin puistotyöntekijät haalareissaan kahvitauolla. Yllätys oli suuri, kun hetken päästä tajusin, että väriläiskä onkin mäntymetsä, joka kukkii. Atsaleoja oli metsä vääränään. Yhteensä siellä kasvaa noin 1500 puistoatsaleaa.

Puistossa on helppo kulkea tukevia pitkospuita pitkin.
Alppiruusupuiston pinta-ala on yli kahdeksan hehtaaria. Atsaleat täyttävät puiston pohjoisosan. Sen eteläpuolella on kaistale, jossa kasvaa ja nyt kukkii suorpursu. Alppiruusut täyttävät ikivihreinä puiston eteläosan. Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki ovat istuttaneet alueelle tuhansia kasveja tutkimusta varten.

Näkymä oli huikea ja hurmaava. Alppiruusut eivät kuki joka vuosi yhtä runsaana, mutta nyt kukkia oli silmänkantamattomiin. Suurimmat alppiruusut olivat kuin puita, joiden oksat ovat käsivarren paksuisia.Puistoon on rakennettu katselulavoja, jonne voi nousta ihailemaan kukintaa samalla kertaa laajemmin. Eri lajien kukkien väreissä oli hienonhienoja eroja ja nuputkin olivat kerrassaan suloisia.
Alppiruusupuisto on upea vierailukohde kukinnan aikaan. Tällä kertaa se oli yltäkylläistä ja huikaisevaa. Ihailtavaa riitti vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Kun näin suurella alueella on valtava kukkien meri, on onni, että kukat eivät tuoksu. Muuten sinne olisi herkimmät pyörtyneet, sillä jo pelkkä katselukin melkein pyörrytti. Miten näin hieno puisto voikin olla Helsingissä, vähän kuin piilossa, melkeinpä vain innokkaimpien puutarhaharrastajien löydettävissä?

Tietoa puistosta täältä: Haagan Alppiruusupuisto

5 kommenttia:

 1. Komeannäköistä. Kiitos käyntikohdevinkistä!

  VastaaPoista
 2. Voi mahdoton miten hienoa! Siskoni kehui myös Haagan puistoa kovasti, täytyis kohdistaa joku reissu helsinkiin tähän vuodenaikaan...

  VastaaPoista
 3. Oi mikä paratiisi siellä on, sinne on päästävä katsomaan ja ihailemaan Kiitos vinkistä
  Hyvää Helluntaita :)

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista, silmänkantamattomiin...
  Tuonne on joskus päästävä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! Uskon, että kannattaa sisällyttää Rodopuistossa käynti johonkin kesäkuiseen Helsingin vierailuun. Joka vuosi kukinta ei kuitenkaan ole yhtä näyttävää, mutta paikka on silti kokemisen arvoinen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...