29. kesäkuuta 2014

Akileijojen yllätys

Olen huomannut, että akileijojen väri voi vuosien varrella vähän muuttua. Niinpä olen jo tottunut siihen, että erilaisia värisävyjä esiintyy eri puolella puutarhaa. Lehtoakileijojen muoto pysyttelee samanlaisena, mutta jaloakileijoja on erilaisia. Tuntui jo, että olen nähnyt kaikki muodot, kunnes muutama vuosi sitten näin Lauran Paratiisinpalasessa syttyräisen vaaleanpunaisen akileijan. Se oli niin herttaisen ja hauskan näköinen, että kysyin, voisiko Laura ottaa minulle talteen vähän siemeniä. Ja sopihan se!

Aikanaan piilotin ruttuakileijan siemenet maahan. Toivoin, että niistä ilmaantuisi yhtä hauskoja kukkia kuin Lauralla, vaikka hän varoittelikin, että siemenistä ei koskaan tiedä. Niistä voi tulla ihan jotain muuta. Niin kävikin. Ne kukkivat nyt ensimmäistä kertaa. Apropoo!

Nämä riemastuttavat mutantit kukkaset ovat samoissa varsissa, vaikka ne ovat täysin erilaiset. Ei näille voinut kuin nauraa!

Laura toi bloggaritapaamiseemme minulle muutama viikko sitten vaaleanpunaisen syttyräisen akileijan jakopalan, että varmasti saisin sellaisen, jos siemenet eivät tuota samanlaista. Tässäpä vielä tuo aito kaunotar.

Monet kiitokset Lauralle näistä suloisista ilonaiheista!

6 kommenttia:

  1. Huikeeta! Tulipas hulvattomia versioita siemenistä! Vaaleanpunaista ei näköjään ensinkään, vaan kaikkea muuta! Tuo vihreä taitaa olla sellainen muotiväri kukkasissa nykyään, joten akileijat ihan selvästi ratsastaa muodin aallon harjalla. ;) Mutta miten ihmeessä sininen ja violetinvihreä on samassa varressa? Kiehtovaa! Onneksi akileijoja voi lisätä myös kasvullisesti, niin tuo erikoisuus säilyy. :)

    VastaaPoista
  2. Minä rupean kyllä nyt muistuttamaan itselleni, että kerään noita siemeniä talteen ja kylvän johonkin, niistähän voi tulla jotain ihan uusia lajikkeita, joille voi antaa omia nimiä vaikka lasten mukaan... ;) Tähän mennessä en ole nimittäin siemeniä kerännyt kuin sinulle pyynnöstäsi, noita lehtoakilejoja kun meillä piisaa.

    VastaaPoista
  3. Akillejat ovat kovia risteytymään keskenään ja yllätyksiä voi tulla jos jonkinmoisia =) Ihastuttavia nuo akilleijat jokatapauksessa etenkin nuo kerratut =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...