4. toukokuuta 2014

Toukokuun alun valkeat

Kevät ei ole Kuusirannassa paljon edennyt viime postauksen jälkeen. Tosin ensimmäiset tulppaanit olivat ponnahtaneet ylös, oranssinpunainen lummetulppaani ’Fashion’.


Se on siis hyvin varhainen lajike, eikä näköjään säiky pakkasiakaan. Monet narsissin alut ja muut maasta päätään ylös työntäneet kasvit olivat kokeneet kovia ja käpristyneet pakkasen puraisuista.

Tuon punaisen lisäksi puutarhassa olikin sitten vain palelevan oloisia valkoisia läikkiä kuten posliinihyasintteja ja valkovuokkoja.Myös mielestäni maailman kaunein krookus ’Jeanne d’Arc’ oli varovasti avannut kukkansa. Suosittelen tätä tasaisesti lisääntyvää isokokoista krookusta kaikille valkean ystäville.


Ensimmäinen jouluruusun nuppukin oli rohjennut näytille.


Tänä aamuna pirtin portailta kuvaamani aamun valkeat olivat sitten tämän näköiset.


Olisipa joku käynyt yön aikana levittämässä kalkkia, mutta ei! Takatalvelta se näytti, mutta onneksi aurinko sulatti sen päivän mittaan.

6 kommenttia:

 1. Kauniita sipulikukkia. Minä pidän kovasti sahrameista ja tuota valkoista on minullakin. Valitettavasti ne vain ovat jääneet penkissäni tuivioiden alle pahasti pimentoon. Sieltä ne kuitenkin urheasti työntyvät oksien välistä joka kevät minua ilahduttamaan.

  VastaaPoista
 2. Tuota fashionia on mullakin jo kukassa, ihan minikokoisena nyt kasvoi. Viime keväänä oli ihan normaalikokoinen ekaa kertaa kukkivana.
  Valkoinen krookus tosiaan ansaitsee maininnan, on se niin hieno.

  VastaaPoista
 3. Samanvärinen maisema oli meillä eilen, mutta vesisade huuhtoi tuon valkeuden pois;)

  VastaaPoista
 4. Pikkuisen on nyt ollut viileää,mutta eiköhän se toivon mukaan pian lämpene ja pääsevät kevätkukat kunnon kasvuun :)

  VastaaPoista
 5. Krookukset ovat niin kovin kauniita.
  Minä olen jo vuosia miettinyt, että olisi kiva niitä laittaa omaankin pihaan, mutta eipäs vaan ole tullut koskaan laitettua. Ihailen niitä sitten täällä blogimaailmassa :)

  VastaaPoista
 6. tuo hohtavan valkoinen krookus taitaa löytyä meiltäkin, tosin ihan hassusta paikasta hyötytarhasta tyrnipuskan juurelta. Täytyisi siirtää se johonkin, missä sitä muistaisi paremmin käydä ihastelemassa. upean punainen tuo tulppaani! Aika tylyltä tuntuu takatalvi keskellä toukokuuta - onneksi lumi suli pian pois. Ensi viikonlopuksi on kai luvattu koko maahan hellelukemia, saa nähdä pitääkö säälupaukset paikkaansa- - Ainakin viimetiisttaiksi luvattu rankkasade meni ohi, eikä täälllä sattanut pisaraakaan.
  Suloista toukokuuta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...