20. toukokuuta 2014

Lissabonia ristiin rastiin

Taisin olla Suomen sateisimmat päivät viime viikolla Lissabonin keväässä ja kun palasin kotimaahan, tuli tännekin kesä. Aika sopivasti. Laitan nyt muutaman kuvan sieltä sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Ensinnäkin näkymää Tejo-joelle Alfaman kaupunginosasta São Jorgen linnan läheltä. Tänne mentiin raitiovaunulla 28.Bairro Alto tarkoittaa korkeaa aluetta ja siinä kaupunginosassa meillä oli huoneisto. Alueen näköalapuistosta oli näkymä yli koko itäpuoleisen kaupungin.


Tähän kohtaan onkin ihan pakko laittaa meidän terassinäkymä. Eikös olekin upea? Ylhäällä näkyvä palmu ei ole katolla, vaan edellisessä kuvassa olevassa puistossa.
Lissabonin keskustan halkova Avenida da Liberdade oli ihan majapaikkamme lähettyvillä. Kaistojen välissä oli leveä puisto kahviloineen, joissa oli mukava istuskella.


Rossio-aukiolla odottelimme raitiovaunu 12:a ja seurasimme, miten sen edessä kuvattiin hääparia ennen lähtöä.


Vaihdoimme sopivassa kohtaa raitiovaunu 15:een ja matkasimme Belémiin ihailemaan Hieronymusluostaria, Mosteiro dos Jerónimosta ja sen etualalla olevaa puistoa.Lissabonin katuja kulkiessamme osuimme yhtenä päivänä kauniin, mosaiikeilla koristellun, talon eteen, jonka seinällä liehui tuttu lippu. Näin löysimme vahingossa Suomen suurlähetystön.


Varsinaisesti olimme etsiskelemässä upeaa hautausmaata, josta olin lukenut, Cemitério dos Prazeres'ia. Siellä oli valtavasti katseltavaa ja on ehkä tähän mennessä yksi oudoimpia nähtävyyksiä, joihon turistina olen hakeutunut. Jokainen hautamuistomerkki oli taideteos ja koko hautausmaa kuin oma, omituinen kaupunkinsa.


Yhtenä päivänä teimme junamatkan Cascaisiin.


Kuvasin alla olevan talon kauniiden kasvien vuoksi, ja huomasin vasta myöhemmin, että talon nimi oli Casa Velha - mummon talo.


Toisena päivänä matkasimme junalla Sintraan. Ajelimme bussilla kahdellekin linnalle, joista toinen oli korkealla kukkulan laella oleva Palácio da Pena - Penan linna, kuten me sitä kutsuimme.


Parasta Lissabonissa oli kulkemisen helppous. Kävellen paikoin vaikeakulkuiseen kaupunkiin on helppo tutustua julkisilla kulkuvälineillä. Ratikat ovat Lissabonin todellinen tavaramerkki, mutta myös bussit ja metrot olivat helppoja käyttää. Kun osti päivälipun (6 euroa), sillä voi käyttää kaikkia julkisen liikenteen välineitä samalla lipulla. Ja junalla pääsi todella halvalla lähiympäristöön. Muistaakseni lippu Sintraan maksoi 2,70 euroa.

Suosittelen Lissabonia kaikille omatoimimatkailijoille!

5 kommenttia:

 1. Onpas siellä ihan kesä jo;todella kauniita vanhoja rakennuksia ja nuo parvekkeet <3 <3

  VastaaPoista
 2. Näyttää kyllä aivan ihanalta matkakohteelta!

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana etelän tuulahdus kuvissa! 15 vuotta sitten olimme häämatkalla juuri tähän aikaan Portugalissa, ihana paikka!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Kävimme joskus etelästä junalla Lissabonissa, mutta meillä oli ihan liian vähän aikaan kierrellä kaupunkia. Muistan kyllä että kadut oli ihanan kapeita ja maisemat ylhäältä upeita. Myös junamatka oli halpa.
  Ehdottomasti kiva paikka ja kiva maa mennä uudelleen!

  VastaaPoista
 5. Ooh tuttuja maisemia, mä olin viime keväänä Lissabonissa pari vkoa ( siellä oli silloin kylmää ja tosi sateista koko 2 vkoa) Nyt kun asteet laski taas +5 Lissabon kuulostais tosi hyvältä:) Mä taisin olla huhtikuussa joten ei kauheaa kukoistusta ollut mutta kävin junalla National Palace of Queluzissa,upea paikka ja ihana puutarha. Käy ihmeessä jos menette sinne toistekkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...