8. huhtikuuta 2014

Messukäynti

Joskus on vaikea keksiä otsikoita – tällä kertaa ei. Messukäynti oli todellakin vain käynti Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuilla. Jos ne olisivat olleet vähänkään kiinnostavammat, otsikko olisi ehkä ollut toinen. Mutta kun ne olivat mielestäni tylsimmät messut ikinä!

Koneita, laitteita, saunoja, vajoja ja veneitä tuli vastaan täpötäysillä osastoilla. Oli hämmentävää, että puutarhan näköistä aluetta ei tuntunut osuvan näkökenttään pinnistämälläkään. Malttamattomuutta, myönnetään, sillä tulihan kukkiakin lopulta näkyville.Valtaosa oli laatikoissa. Kun esimerkiksi Helsingin kevätmessuilla 2009 (juttuni täällä) taivastelin valtavaa kukkamäärää, nyt mietiskelin, kuinkahan monta sataa laatikkoa täällä oli kasattu esille.Yleensä on myös ilo ihastella kauniita rakennelmia. Tällä kertaa laatikoiden kanssa keskeisessä osassa oli varsin kummallinen kaarikäytävä.


Pidin kuitenkin koreanonnenpensasrivistöistä, jotka kohottivat messuosaston väritystä lattianrajaa korkeammalle. Toki myös huvitti verratessani näitä puita Kuusirannan pikku pensaaseen, jossa on keväisin muutama tuskin silmin havaittava kukka.


Etsiskelin muita iloisia asioita, mutta ehkä Lahden Pihapiirimessut 2012 (juttuni täällä) on asettanut iloitteluriman niin korkealle, että sitä on vaikea ylittää. Suuren hallin keskellä kohoava hirvi ja sen valtavat papanat olivat hiukan omituinen, joskin näyttävä katseenvangitsija.


Messuilla tulee tietenkin katseltua myös sisustamisen osastoja, mutta miten nekin tuntuivat tällä kertaa jotenkin vaisuilta. Olisiko nämä vain niin moneen kertaan nähty?


Tällä kertaa tämä ruosteinen ilme kyllä viehätti.


Vuoden 2010 messuilla puutarhasisustukset ihastuttivat (juttuni täällä). Olisiko tällä kertaa vain menossa joku välivuosi?

En ollenkaan epäile, etteikö messuilla olisi ollut jollekin kohderyhmälle paljon annettavaa, sillä olihan siellä valtavasti kaikenlaista. Meikäläiselle puutarhan estetiikan ystävälle tarjonta näytti kuitenkin vaisulta. Sellaiset messut, joissa puutarha on pääosassa, olisi enemmän mieleeni. Mutta tulihan nyt tämäkin käytyä ja nähtyä.

5 kommenttia:

 1. No ompas ollut harmillisen puutarhattomat messut! Minä tykkään myös siitä että messuilla on jotakin hienoja rakennelmia, koneet ei niinkään kiinnosta...
  Itse olen menossa tampereen messuille perjantaina, ainakin ideapiha- jutut netissä lupaavat jotakin kivaa katsomista. Pelakuun pistokastaimia ajattelin sieltä mennä ostamaan, ja saattaahan sieltä löytyä kaikkea muutakin..., Tampereen messut on ainakin ennen olleet monipuoliset puutarhamessut, joista on myös voinut tehdä edullisia kasvihankintoja. Pari vuotta sitten jäi menemättä, nyt on kyllä kiva mennä, kun messut on täällä päin vain joka toinen vuosi.. saas nähdä.

  VastaaPoista
 2. Onpas mukava kuulla, etten ollut ajatusteni kanssa yksin. Minustakin messut olivat tavallistakin vaisummat ja tarpeettoman keskittyneet koneisiin ja laitteisiin. Puutarhaa sai oikein etsiä, sillä se oli minusta ahdettu takaosaan ja nurkkaan. Nuo keskusaukean isot istutukset olivat väsähtäneen näköiset ja yllätyksettömät. Varmasti mielipiteeseen vaikutti myös parissakin blogissa esillä olleet kuvat Tukholman messuista, joille unelmoin lähitulevaisuudessa suuntaavani.

  VastaaPoista
 3. Aika monesta blogista olen nyt lukenut,ei niin kovin mairittelevia mielipiteitä,kyseisistä messuista. Itse en ole milloinkaan puutarhamessuilla poikennut,mutta,jos joskus sellaisiin tulee suunnattua,niin ehkä sitten on mentävä muille maille.

  VastaaPoista
 4. Moni kyllä on moittinut tänävuonna pidettyjä messuja ,minä jätinkin tämänvuotisen messut menemättä.Jos sitten ensivuonna olis paremmat:)

  VastaaPoista
 5. Vuosikaudet osallistuimme mieheni kanssa aina Helsingin kevätmessuille, mutta viime vuosina käynnit ovat harventuneet, koska messujen anti on vuosi vuodelta laskenut kuin lehmän häntä. Voitin messulipun arvonnassa tämän vuotisille messuille, mutta sairaus esti osallistumisen. Enpä tainnut menettää paljon.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...