23. joulukuuta 2013

Traditioita ja jotain muutakin

Onkohan traditio turhan hieno sana niille asioille, joita tulee tehtyä ennen joulua? Pikemminkin sanoisin, että muutaman vuoden aikana on syntynyt tapoja, jotka toistuvat. Se tarkoittaa siten myös, että joka vuosi on samat jutut blogissa.

On tullut tavaksi, että poikani tuo jonkun yli-ihanan joulukukka-asetelman. Ja niin tapahtui tänäkin vuonna. Korissa oli jouluruusu, joulutähti, kaksi amaryllista (eivät ole vielä avautuneet) ja erilaisia vihreitä kasveja. Onnen huokaus pääsi, kun näin sen.On myös jo lapsenlapsen iän pituinen perinne, että menemme Aleksille katsomaan joulunäyteikkunoita ja joulukatua sekä Tuomaan markkinoille.


Tällä kertaa Stockan kulman ikkunat eivät mielestämme olleet yhtä kiinnostavia kuin esimerkiksi viime vuonna, joten niiden katsomiseen ei kulunut paljon aikaa. Sen sijaan poika nauliutui sen ikkunan ääreen, jonka takana oli valtavat lego-rakennelmat. Eikä ihme! Lego-kaupunki oli todellakin huiman rakennustyön tulos ja siinä riitti näkemistä. Tässä kuvassa on vain pieni osa siitä.Kun lopulta pääsimme jatkamaan matkaa pitkin Aleksia, silmiin osui monia muitakin kauniisti ja kiinnostavasti koristeltuja näyeikkunoita. Minna Parikka -shopin ikkunat olivat kenkäfriikin mieleen...Matkamme jatkui Tuomaan torille, jossa katselimme kojujen tarjontaa, minkä jälkeen poikkesimme telttaan nauttimaan neulamuikuista.

Senaatintorilla oli erilainen tunnelma kuin olimme aiemmin kokeneet, kun afrikkalaiset rummut kumisivat Suurkirkon portailla. Olimme ajoittaneet retkemme niin, että voimme viedä portaille kynttilän Etelä-Afrikan entisen presidentin, rotusorron vastustajan ja vapaustaistelijan Nelson Mandelan kunniaksi.Meidän kynttilämme näkyy kuvassa äärimmäisenä oikealla, kuin pisteenä a-kirjaimen perässä.Tämän joltain ikkunalta bongatun kauniin rauhankyyhkyn myötä toivon kaikille lempeää yhdessäoloa läheistenne kanssa sekä rauhallista joulua.

Kuusirannan emäntä

7 kommenttia:

 1. Rauhallista joulua myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minustakin Stockan ikkunat olivat tänä vuonna vähän vaatimattomat. Sen sijaan legorakennelmia lapset katselivat innoissaan (kannattaa muuten käydä Legolandissa Tanskassa, jos tykkää legoista). Kuvasin myös viime vuonna tuon Minna Parikan kenkäliikkeen ikkunan, siitä taitaa tulla meikäläisen jouluperinne.
  Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Perinteet luo turvallisuutta?

  Oikein Hyvää Joulua myös Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Rauhalista Joulua myös sinulle !

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pioni, Between, Sini, Irma, Kruunu Vuokko ja Katja toivotuksistanne! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...