15. joulukuuta 2013

Luonnollinen terapeutti tekee joulun

Elämässäni on yksi suuren suuri valopilkku. Hän on tunteissaan ehdottoman rehellinen. Hän tarttuu käteen, kun siltä tuntuu. Hän saattaa itkeä ikävää, jos menee useampi päivä, ettemme tapaa. Hän lähettää minulle hauskaa postia. Kun hän tulee luokseni, vitsailemme ja naureskelemme, keskustelemme ja pohdimme. Keksimme kivoja juttuja ja uusia leikkejä ja luemme yhdessä. Usein satuja, mutta myös bussiaikatauluja. Hän on nimittäin ollut kiihkeästi kiinnostunut Helsingin seudun bussiliikenteen reiteistä jo pari vuotta. Teemme myös "bussiretkiä", eli tutustumme käytännössä eri linjoihin. :)

Kun olen hänen kanssaan, omistaudun hänelle kokonaan. Hän saa minut unohtamaan ikävät asiat. Hän on ollut luonnollinen terapeuttini syntymästään lähtien.

Tänään hän tuli yökylään. Leikimme kukkakauppaa ja leivoimme pipareita.


Ja tietenkin piirtäjäpoika piirsi, välillä pysähtyen pohtimaan, mitä ihmeelliseen joulupostipyörään voisikaan vielä kuulua.Hän on nyt 5,5-vuotias ja ilmeisesti bussireitteihin syventymällä hän alkoi ykskaks lukemaan ja kirjoittamaan. Sydämessäni ailahtelee, kun seuraan hänen kehittymistään.

Hän tekee joulusta joulun ja odotan yhteistä jouluamme taas kerran.


Sydämellistä joulua enteilevää viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Pieni ystäväsi on kuin meidän Poika. Ihan pikkuisesta saakka hän on rakastanut julkista liikennettä, ajan myötä yhä enemmän lähinnä raideliikennettä. Hän on koko ikänsä kerännyt erilaisia aikatauluja ja osannut monia reittejä (etenkin pääkaupunkiseudulla) aivan ulkoa. Hänelle kelpaa kyllä soittaa, jos on epävarma, millä pääsee minnekin. Pojan ollessa pieni, oli hänelle suurta huvia päästä bussiajelulle tai käydä katsomassa junia. Nyt hän on tuplamaisteri ja tekee väitöskirjaa (liittyy metroon). Sinulla on todella ihana pieni ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kun kerroit, mitä samantapaisesta pojasta on tullut isona! Välitin heti tiedon äidilleen. :)
   Junat ovat myös olleet lapsenlapsen kiinnostuksen kohteita, mutta sittemmin bussit ovat "ajaneet ohi". Hän myös kerää bussien aikatauluja ja tutkailee netistä bussien reittejä kartalta.
   Joskus kysyn piloillani jostain bussista minne se menee ja yleensä vastauksena tulee bussin päättärit kuin apteekin hyllyltä.

   Poista
 2. Ihana postausja siitä henkii suuri rakkaus pientä poikaa kohtaan. Saatte molemmat varmaan niin paljon toinen toisiltanne, jota ei rahalla ja tavaralla voi ostaa. Yhdessäolo luo sitä henkistä pääomaa nuorelle miehenalulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Kruunu Vuokko, sitä yhdessäolon tuomaa rikkautta ei millään rahalla saa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...