4. heinäkuuta 2013

Pikkuveli on poissa

Miten alkaisin näin pitkän tauon jälkeen? En ole juurikaan pystynyt kirjoittamaan veljeni sairauden aikana. Se ei vain ole luonnistunut, sillä vaikka kevät ja kesä tulivat, ne eivät tulleet minulle kuten ennen. Vaikka valo tuli, se tuli sumussa. Ja vaikka joskus nauratti, tuska ja pelko kalvoivat.

Veljeni sairaus oli minulle kova juttu. Olin monista syistä johtuen ollut hänelle kuin varaäiti. Vielä sairautensa loppuvaiheessa hän aneli isosiskoa tekemään jotain, ettei hänen tarvitsisi kuolla. Mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä ja koin suurta voimattomuutta. Hänen piti lähteä, vaikka hän kynsin hampain taisteli vastaan. 

Hän tunsi, että paljon jäi tekemättä ja niin paljon puhumatta. Ihminen elää elämäänsä kuin se olisi ikuista. Tuntuu kuin asioilla ei olisi kiire, ehtiihän tässä. Kunnes tapahtuu jotain, joka pysäyttää elämän paikalleen.

Veljeni nukkui pois varhain toissapäivänä. Katselin häntä poismenon jälkeen. Hänen kasvoillaan oli pieni hymy ja kun tarkkaan katsoin, hän tuntui sanovan: "Minä tiedän nyt jotain, mitä te ette tiedä."

Oli lohduttavaa nähdä niin onnellinen ilme sen kovan taistelun jälkeen.
Toivotan hyvää matkaa sinulle sinne portin toiselle puolelle, Veljeni Leijonamieli!

Isosiskosi Tuula

11 kommenttia:

 1. Olen todella pahoillani veljesi kuoleman johdosta. Ainoa lohtu varmaan on, ettei hänellä ole enää kipuja. Tuska ja ikävä jäävät tänne jääville.

  Voimia suureen suruusi.

  Satu

  VastaaPoista
 2. Otaan osaa sinun veljesi pois menosta,Voimahalaus sinulle että jaksat eteen päin ponnistella
  Veljelläsi on nyt tuskat pois hänellä on hyvä olla :)

  VastaaPoista
 3. Voi, olen pahoillani....Luulen että se on niinkuin kirjoitit. Nyt hän tietää jotain mitä me muut emme vielä tiedä....

  Voimia sinulle...

  VastaaPoista
 4. Osanottoni, tuli kyyneltulva silmiin kun kirjoitit "veljeni leijonamieli". Jokaiselle tulee joskus kuolemaa vastaan, muttei se ikinä ole sen helpompaa käsittää. Paljon voimia ja pysyhän linjoilla!

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanottoni! On vaikea löytää sanoja jotka lohduttaisivat. Halaan sinua mielessäni ja toivon sinulle paljon voimia kaikkeen mihin voimia tarvitset. <3

  VastaaPoista
 6. Lämmin osanottoni. Muistankin hyvin,kun kirjoitit veljesi sairastumisesta.
  Voimia tulevaan!

  VastaaPoista
 7. Lämmin osanottoni. Ja voimia sinulle!

  VastaaPoista
 8. Otan osaa. Samanlaisen hymynkareen näin isäni huulilla hänen poismenonsa jälkeen. Me nähdään vielä kaikki jossain. :-)

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille kaikille osanotosta, ystäväni!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...