1. helmikuuta 2013

Tämä päivä

Mietin aiemmin, että asiat voisivat olla huonomminkin. En tarkoittanut sillä härnätä kohtaloa. Mutta joku kohtalonohjaaja on nyt kai arvioinut, että maljaan mahtuu vielä.

Äsken luin muun muassa tällaista tekstiä:
"Luuydintä käytetään etenkin leukemian, muiden syöpien, vaikeiden anemioiden ja erilaisten perinnöllisten sairauksien hoidossa. Luuydinsiirto on näiden sairauksien viimeinen hoitokeino. Suomessa tehdään vuodessa noin sata siirtoa aikuisille ja 20-30 lapsille. Noin kolmasosassa luovuttaja on potilaan sisarus tai muu perheenjäsen. Loput luovuttajista ovat luuydinrekisteristä." (teksti täältä)

Tänään on minua kahdeksan vuotta nuoremman veljeni syntymäpäivä. Hän soitti minulle aamulla ja kertoi juuri saaneensa tietää sairastavansa akuuttia leukemiaa. Heti huomenna alkavat sytostaattihoidot.

Illalla hän soitti ja kysyi suostuisinko luuydinluovuttajaksi. Pystyin vain sopertamaan "tottakai".
Minun panokseni tähän päivään...

Seuraavaksi hän soittaa toiselle veljelleni. Meitä on kolme.


Halusin tämän purkaa ulos. En tiedä, kirjoitanko tästä lisää, tai mitä teen. Mutta nyt näin.

6 kommenttia:

 1. Vaikea on tuohon sanoa mitään, mikä ei kuulostaisi tyhjänpäiväiseltä. Voimia.

  VastaaPoista
 2. On teillä nyt vaikeita asjoja päätettävä, Ikäviä.. Toivotan teille kaikille oikeita päätöksiä ja
  kovasti voimia :)

  VastaaPoista
 3. Tällaisia asioita ei kukaan toivoisi elämässään kohtaavansa. Voisin sanoa, että ymmärrän sinua, sillä toiselta pikkuveljeltäni löytyi kasvain pikkuaivoista vajaa vuosi sitten ja kuukausi sitten todettiin ensimmäisen kasvaimen takana toinen samanlainen. Hoidot eivät ole auttaneet ja leikkauksen onnistuminen on varsin kyseenalaista.
  Jokaisen kohdalla oma tai läheisen sairastuminen on niin valtava asia, ettei siihen oikein toisilta voi edes odottaa ymmärrystä. Lähetän sinulle kuitenkin voimahalauksen ja sen myötä paljon toivoa!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ikävää. Raskaita aikoja on veljelläsi edessä, samoin sinulla. Kovasti voimia ja jaksamista, myöskin uskoa tulevaisuuteen! Toivottavasti kaikki menee parhain päin. *halaus*

  VastaaPoista
 5. Voi miten surullista,mutta hienoa,että hänellä on sisaruksia joista on suuri apu parantumiseen. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 6. Voimia veljellesi ja sinulle! Rankat hoidot ja ajat ovat varmasti edessä. Onneksi hoidot ovat nykysin jo kehittyneitä. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...