25. tammikuuta 2013

Vanhaa ja uutta päivitystä

Saattaa näyttää siltä, että tekstejä tulee tänne blogiin harvanlaisesti. Se on näköharha, sillä oikeastaan olen lisäillyt niitä lähes päivittäin. Tosin tuonne vanhempaan päähän.

Ne, jotka eivät tiedä, miksi teen tällaista takaperoista hommaa saattavat vähän ihmetellä. Syy on se, että edellinen blogini ”Missä kuljenkin, puutarhassa ainakin” katosi ajatukseni.net blogipalvelun lopetuksen myötä bittiavaruuteen. Minulla on tekstejä tallella Word-dokumentteina, mutta ei kaikkia. Ajatukseni.net blogipalvelu ei ilmoittanut etukäteen palvelun lopettamisesta, joten kirjoituksia ei osannut ottaa talteen ennen niiden katoamista. Niinpä jotkut jutut on menetetty ikuisiksi ajoiksi.

Nyt olen laittanut ne vuoden 2011 alkuvuoden tekstit, jotka löysin Word-dokumentilta. Harmi kyllä olen juuri tuolloin väsynyt esikirjoittamaan tai kopioimaan blogitekstejä ja niinpä monia juttuja puuttuu välistä. Tiedän sen siitä, että olen tallentanut blogikuvat omiin vuosikansioihinsa, joten näen heti, jos jotain kuvaa ei löydy dokumenteista. Sellaisia kuvia on 75 kappaletta alkuvuodelta 2011. Eli niihin liittyy 10-20 kadonnutta blogijuttua!


Kuvassa on pikku puutarha-apulaiseni toukokuussa 2011 laittamassa kukkakeppejä järjestykseen.

Yksi harmittavimmista menetyksistä on Prahan matkan kuvaus toukokuulta 2011. Miksi minä, pöljä, en sitä tehnyt Wordille? Nyt ovat paikannimet ja tapahtumat ihan hukassa. Mutta muitakin harmittavia menetyksiä on, ja esimerkiksi huhtikuulta 2011 ei löytynyt yhtään kirjoitusta.

Edelleenkin harmittelen eniten lukijoitteni kommenttien puuttumista. Jopa melkein muistan jotkut kommentit, kun ne olivat niin osuvia. Arrghh!

Vuodelta 2010 on sitten enemmän kirjoituksia tallella Wordilla ja saahan nähdä, miten kauan jaksan niitä siirrellä. Huomaan nimittäin, että homma ei ole pelkkää juttujen kopioimista ja kuvien etsimistä ja siirtämistä, vaan samalla esimerkiksi tarkistan linkkien toimivuuden. Olen myös laitellut vähän lisää kuvia, kun tuntuu, että olen tuolloin laitellut kuvia joskus niukanlaisesti.

On tässä silti jotain kivaakin. Kun on pakko käydä läpi kaikki vanhat tekstit ja kuvat, tulee palautettua mieleen asioita, joita on joskus suunnitellut tai tehnyt. Niinpä ajatukset siirtyvät luontevasti kesäiseen puutarhaan ja tunnelmiin. Tässä talvella on vielä pitkästi aikaa tunnelmoida vanhojen juttujen kautta – jos kyllästymiseltä jaksaa. Mietin, alkaisinko jälleen ottamaan kaiken talteen Wordille.

Miten te lukijani toimitte tekstienne kanssa? Mitä mieltä olette niiden taltioinnista jonnekin muualle?

6 kommenttia:

 1. Olen pohtinut samoja asioita. Yleensä kirjoitan juttuni suoraan tänne blogiin, enkä kopioi niitä mihinkään. Kuvat sen sijaan tallennan sekä rompuille että ulkoiselle kovalevylle. Niin olen tehnyt jo ennen tätä blogihommaakin.
  Blogin kirjoittaminen on minulle jonkinlaista kulloinkin ajankohtaista puutarhapäiväkirjan kirjoittamista, mutta onko vanhoille jutuille käyttöä muulloinkin? Sitä en tiedä. Matkajutut kyllä kannattaisi tallentaa muuallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, jotenkin oli ihan varma, että ainakin sinä tallentaisit kirjoituksesi. Nehän ovat niin tulvillaan kaikkea ja voisin kuvitella, että olisi kamalaa menettää ne. Eihän niihin vanhoihin juttuihin tietysti juurikaan palaa, mutta joskus voi silti tulla fiilis, että haluaisi katsoa vaikkapa jonkun tietyn vuoden ajatuksia ja tapahtumia.
   Kuvat on minullakin sekä koneella että ulkoisella levyllä. Mutta riittääköhän sekään?

   Poista
 2. Voih,tämä on just tätä nettimaailmaa,kun yhtä'äkkiä kaikki katoaa jonnekin avaruuteen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Katja, kaikenlaisia yllätyksiä voi tulla eteen. Kyllä se perinteinen päiväkirja oli muinoin aika luotettava. Oli vain itsestä kiinni, miten hyvin sitä piti tallessa, eikä se todellakaan kaivannut kopiointia, päinvastoin. :)

   Poista
 3. Kiitos Sinulle näistä sivuista. Olen seurannut niitä jo pari vuotta, heti sen jälkeen kun Simon kanssa olimme jutelleet puutarhahulluudestani. Minulla on myös ihanainen apulainen, Aku, 5v, ja kovin paljon samoja kasveja,,, ja paljon erilaisia kasvatusyrityksiä pihalla sekä nyt myös kasvihuoneessani, jonka sain 60v lahjaksi. Kiitos Sinulle, toivottavasti jatkat blogiasi, seuraan sitä kiinnostuksella. Ja voi tätä onnea, että kevät on kohta taas ja kylvöt alkavat! terveisin Anne Mäntsälästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne ja kiitos kommentistasi! En ole varma, tiedänkö kuka olet, ainakaan emme kai ole tavanneet? Mutta on aina mukavaa kohdata toinen puutarhahullu. Nuo pienet apulaiset tekevät todellakin tästä elämänvaiheesta ihan superihanan. Onnea pyöreistä vuosista ja etenkin kasvihuoneesta! :) Sen avulla puutarhavuotta saa varmaan venytettyä kivasti. Kesää odotellen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...