5. tammikuuta 2013

Postaukset menivät blogitaivaaseen

En enää tiedä, mitä ajatella näistä blogipalveluista.

Pohdiskelin aamulla, milloin olin kirjoittanut jutun elämän ääripäistä, joita omassa elämässäni seurailen. Oliko se ennen vuotta 2009, jolloin blogini oli Vuodatuksessa, vai 2009-2011, jolloin blogi oli Ajatukseni.net -palvelussa. Menin katsomaan viimeksi mainittua. Vastaan tuli musta sivu, jossa teksti:

Palvelu suljettu aiemman ilmoituksen mukaisesti 
31.12.2012. 
Kiitokset kaikille käyttäjille kuluneista vuosista. 
- Ylläpito 


 Mitä? Melkein kolmen vuoden blogijuttuni olivat kadonneet blogitaivaaseen!

Henkilökohtaista ilmoitusta blogialustan lopettamisesta ei ole tullut. Eihän se olisi ollut suuri vaiva laittaa sähköpostia niille, jotka ovat siellä pitäneet blogia. Ilmoitus olisi varmasti hoitunut pienellä automatiikalla.

Vanhat vuodatuksen jutut ovat sentään vielä jäljellä, mutta kuinka kauan sekään enää toimii? Vuodatuksessa on ollut valtavasti ongelmia viime vuonna ja esimerkiksi kuvat katosivat muutaman vuoden ajalta. Silloin olin tyytyväinen, kun olin ehtinyt siirtyä ajatukseni.nettiin ja kuvat juttuineen säilyivät. Mutta enää ei paljon naurata, kun nyt menivät sekä kuvat että jutut 2,5 vuodelta!

Blogielämää aloittaessani kirjoitin jutut ensin Wordiin, josta sitten kopioin ne blogiin. Tarkistin äsken, milloin aloin kirjoittaa jutut suoraan blogiin. Se oli vuonna 2011 kesällä, eli niihin aikoihin, kun siirryin tänne bloggeriin. Eli saattaa olla, että ajatukseni.net -juttuni ovat dokumentteina tallessa. Toivon totisesti, että tämä blogger säilyttäää postaukseni, sillä vaikka niillä ei mitään yleistä arvoa ole, ne ovat itselleni arvokkaita ja tärkeitä.

Eikä vähiten niissä olevien kommenttien vuoksi. Kyllä harmittaa niiden menetys!

Kaisakettu toivotti lukijat tervetulleiksi
edesmenneeseen Ajatukseni.net -blogiini
Missä kuljenkin - puutarhassa ainakin

5 kommenttia:

 1. Tietotekniikka tuo elämään helppoutta ja sujuvuutta, mutta myös epävarmuutta. Harmillisinta on, että joku toinen pääsee päättämään sinun materiaalistasi. Joskus turhauttaa, kun kaikesta pitäisi ottaa varmistuksen varmistuksia.

  VastaaPoista
 2. Voi että :(
  Kyllä minuakin harmittaisia jos juttuni katoaisi täältä blogimaailmasta, vaikkei ne kummoisia sepostuksia olekaan. Tämä on kiva harrastus ja siksi itselle arvokasta.  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä ikävää. :( mut toisaalta, ainahan netin kans saa olla vähän sillä mielin liikkeellä, että jotain tuollaista sattuu. Mulle ainakin blogin kirjoittaminen on samalla päiväkirjan pitämistä. Eipä niitä muualle tule laitettua asioita ylös, joten kyllä todellakin harmittais jos ihan kaikki katoais. Vuodatuksella sentään on tekstit vielä tallella.

  VastaaPoista
 4. No voihan! pitkästä aikaa ajattelin että saisinko sittenkin oman puutarhablogini jälleen käyntiin nihkeän syksyn jälkeen ja tulin samalla tänne kuulumisia katsomaan.. tuo on kyllä niin kurjaa kun vanhat postaukset noin vain katoavat! itselläni on ollut vuodatuksen blogikuvien katoamisesta lähtien tosi vaikea päästä bloggaamisen makuun. Vaikka vuodatuksessa on jutut tallella, kuvien puuttuminen tekee koko blogista torson. ymmärrän hyvin harmisi! Kaikkea mahdollista hyvää tälle vuodelle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...