23. joulukuuta 2012

Joulu tulee silti

Voiko joulu tulla rennosti? Tuleeko kunnon joulu ollenkaan, jos ei sitä ennen hikoile kauppojen jonoissa, puunaa paikkoja kuntoon tai kärvistele hellan ääressä.

Onko niin, että joka vuosi joulu on ovella aina vain yllättävämmin? Yhtäkkiä menneellä viikolla tajusin, että joulu on ihan justiinsa, enkä ole tehnyt juuri mitään sen eteen. Mutta kun tarkemmin ajattelin, niin olinhan jo pari viikkoa sitten leiponut pipareita nassikan kanssa. Oltiin pulkkamäessä, kun pälkähti päähäni ehdottaa naperolle, että käydään kaupassa hakemassa piparitaikina. Niin teimme ja sitten joutuin takaisin pulkkamäkeen. Kun kaikki liu’ut oli laskettu, niin mentiin piparitalkoisiin. Eikä ollut stressiä, vain pelkkää iloa.

Lapsen kanssa joulu voi muutenkin tulla huomaamatta. Hakiessani jotain yläkaapista hänen katseensa osui enkelikynttilöihin. Ne piti virittää samantien, ja sitten ihailtiin kiiltäviä karuselleja, joita kynttilät pyörittivät. Joulukalenterin sain hänelle vaivattomasti postin mukana, kun Punainen Risti laittoi sellaisen pankkisiirtolomakkeen kera. Maksoin sen ja lapsi on saanut avata mieluista kalenteria aina luonani käydessään.

Perinteisiimme (tosi pitkiin sellaisiin – onhan napero jo nelivuotias!) kuuluu käydä keskustassa Stockan ikkunalla. Tänä vuonna ikkuna oli tosi onnistunut. Katselimme ihastuneena uudenlaista Helsinkiä, jossa oli kauniita taloja.


Ai, mistä tiesimme, että se oli Helsinki? Koska siellä oli samanlainen tavaratalo, jonka ikkunan äärellä juuri olimme.


Ja kaupungin elämää katseli katolla huuhkaja.Kaupunkia kiersi punainen juna, jonka kulkua seurasi moni.Jopa katolle oli noustu katsomaan kaupungin elämää.


Jatkoimme matkaa eteenpäin ja kuulimme erikoista soittoa. Ääni oli kuin ksylofonista, mutta ei ihan kuitenkaan. Tämä oli kyllä erikoisin katusoittaja mitä olen ikinä nähnyt! Oli ilo antaa lapsen viedä muutama kolikko huuruisen soittajan kippoon.


Piipahdimme lapsenlapsen kanssa myös Sederholmin talossa, mutta emme ehtineet katsella paikkoja puolta tuntiakaan, kun museo suljettiin. Päätimme pian tulla taloon uudestaan, sillä lapsi ihastui tähän muinaiseen lasten kaupunkiin tavattomasti. Se on kerrassaan mainio vierailukohde lapsen kanssa.


Joulu on tullut ovelle rauhallisesti osittain myös siksi, että olemme tyttären kanssa sopineet, että valmistelemme aaton vuorovuosin. Tänä vuonna minä pääsen viettämään tyttären laittamaa joulua. Toki vien mukanani jotain valmistelemiani jouluruokia, mutta se kummasti vähentää stressiä, kun ei tarvitse valmistautua aattoillan valmisteluihin.

Tunnelmallista ja rentouttavaa joulua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Oikein hyvää joulua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Kyllä voi joulu tulla ihan ilman kaameaa stressiä ja pinnan kiristymistä :)

    Mukavaa joulua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...