4. marraskuuta 2012

Kysely bloggaajille - tule mukaan!

Hei blogiystävä!

Aloitin blogikirjoittamisen vuonna 2007 ja vuosi sen jälkeen oli kirjoituksia kasassa jo lähemmäksi 200. Nyt niitä täytyy olla satoja. Olen toisinaan ihmetellyt, miten lopulta aina löytyy kirjoitettavaa, vaikka välillä on tunne, että kaikki on jo kirjoitettu eikä enää synny yhtään mitään.

Se, miksi aloin kirjoittaa blogia, oli jonkinlainen sattuma. Ainakaan kukaan ei houkutellut minua siihen ja koko blogi-käsite oli outo. Olen kuitenkin aina tykännyt kirjoittaa, ja ehkä hain kokeeksi uutta kirjoittamisen paikkaa. Halusin myös tutustua tähän verkostoitumisen ihmemaailmaan paremmin, kun olin jotain sattumalta siitä kuullut. Aluksi aloin vain koota metsäpuutarhan asioita muistiin ikään kuin päiväkirjaan, kunnes yhtäkkiä huomasin, että puutarhablogini alkoi elää. Sinne alkoi ilmestyä kommentteja, jotka houkuttelivat seuraamaan niiden kirjoittajia.

Monet teistä täällä kävijöistä ovat jo vanhoja blogituttuja; voisiko teitä peräti luonnehtia sanoilla "uskollliset blogiystävät". Toiset teistä olette puolestaan tuoreita blogituttuja, mutta se että uusia ystäviä tulee, ilahduttaa hämmentävän paljon vanhaa bloggaajaa.

Nyt haluaisin esittää kaikille täällä vakituisesti käyville tai sattumaltakin paikalle osuville muutaman bloggaamiseen liittyvän kysymyksen. Olen nimittäin menossa parin viikon päästä pitämään tietoiskua bloggaamisesta (ajatella, että olen tällaiseen asti päätynyt!) ja haluaisin sinne mukaani tuoreita ja aitoja näkemyksiä. Haluaisitko auttaa minua tässä ja vastata kysymyksiini?

Ajattelin, että kaikkien heidän kesken, jotka vastaavat kysymyksiini, arvon 2-3 kirjapalkintoa. Tämä osa on vielä vähän auki, mutta kirjat tulevat olemaan omasta varastostani ja vain vähän luettuja. Mukana on varmasti joku puutarhakirja, mahdollisesti käsityökirja tai ehkä joku sisustus- tai tietokirja. Kirjat ovat kuitenkin vielä valitsematta ja kerron niistä myöhemmin lisää. Voittaja pääsee ensimmäisenä valitsemaan mieleisensä kirjan. Arvonta ei tule olemaan puhdas lippuarvonta, vaan mielestäni on kohtuullista, että jos joku vaivautuu vastaamaan oikein tyhjentävästi, hänellä on suurempi mahdollisuus voittoon.

Kyselyyn voi osallistua vastaamalla tämän kirjoituksen kommentteihin tai meiliini: kuusirannan.emanta at luukku.com viimeistään 15.11.2011.

Kaikki vastaukset ovat tervetulleita, joten tulethan mukaan!

Kysymykset:

1. Mikä sinut sai kirjoittamaan blogia ja ryhtymään bloggaajaksi?

2. Oletko blogien monipuolinen suurkuluttaja, vai onko sinulla pääosin jotkut tietyt, esimerkiksi johonkin teemaan liittyvät, blogit joita seuraat säännöllisesti? Kerro kummassakin tapauksessa miksi?

3. Mitä tapaa käytät, kun seuraat milloin joku blogi on päivittynyt, blogilistaa vain jotain muuta tapaa?

4. Mitä perusteluita käyttäisit bloggaamisesta, jos haluaisit houkutella jonkun ryhtymään blogikirjoittajaksi?

5. Vaatiiko bloggaaminen mielestäsi jotain tiettyjä ominaisuuksia kirjoittajalta?

6. Useimmat bloggaajat ovat myös Facebookissa, oletko sinä? Mitkä sinun mielestäsi ovat näiden kahden yhteisömedian (blogit/FB) erot? Missä tilanteissa itse käytät mieluiten blogia ja milloin FB:ia?


Kiitokset vastauksestasi jo etukäteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...