21. lokakuuta 2012

Missä viipyy halla ja nuoska?Ei sillä, että niitä kaipaisin. Ihmettelen vain. Ryhdyin oikein tarkistamaan vanhoista kuvista, miltä syksy on näyttänyt aikaisempina vuosina.

Viime vuonna halla puraisi jo varhain. Lokakuun puolivälissä vein gladiolukset sisälle talvehtimaan. Kuva siitä on täällä. Tänä vuonna samaan aikaan yksi on vielä täydessä kukassa ja toinenkin tulisi, jos ehtisi.


Kastelukannut vein viime vuonna 16.10. varastoon. Tässä ne on kuvattu varaston edessä juuri ennen sisäänvientiä.


Tänä vuonna samaan aikaan tuolla paikalla oli vielä kukkivia kasveja. Osa ruusuista kukkii edelleen.


Kastelukannulle oli vielä käyttöä, kun nostin yhden pionin ylös ja istutin uudestaan. Olen muuten nyt nostanut kolme pionia ja pistänyt takaisin. Ensi kesänä on kiva nähdä, mitä ne moisesta pitivät. Viime syksynähän tein samoin yhdelle kukkimattomalle pionille, ja se kiitti ja kukki.

Kaksi vuotta sitten 16.10. piha oli masentavan toisennäköinen.


Muutaman sentin lumeen jäi kävelyjäljet ja lammikko oli jäässä. Vuonna 2009 lunta ei ollut vielä niin paljon, mutta kovin on kylmän näköistä. Itse asiassa kuva näyttäisi paljastavan, että talvi on yllättänyt puutarhurin täysin…


Tänä vuonna taustalla näkyvien kanadanpiiskujen kukkineet osat on sentään jo leikattu pois kuten tässä eilen otetussa kuvasta näkyy. Kärhöt kukkivat vielä kuten ruusutkin.Vuonna 2007 lokakuun 13. päivä ottamassani kuvassa lumi heijastuu pensashanhikin takaa.Nyt pensashanhikit heijastuvat komeasti kukkivan syysmaksaruohon takana.


Näistä kuvista näkyy, miten tänä vuonna on erikoisen lämmin syksy. Oikeastaan joka vuosi syksy on ollut kamala pettymys, kun se on ikään kuin loppunut kesken. Aina on tullut kauhea paniikki syystöiden kanssa. Nyt taitaa olla ensimmäinen kerta, kun lokakuu on lempeä ja loistava. Juuri sellainen kuin minä mielessäni sen aina näen.

Loistavaa lokakuuta lukijoilleni!

12 kommenttia:

 1. Onneksi meillä on valokuvat, joista voimme tarkistaa edellisten vuosien lumentulot ja kukkimiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikka alkaa tuo kuvavarasto kasvaa jo ihan valtavaksi. Miten sitä pärjäsikään ennen digiaikaa?

   Poista
 2. Samaa minäkin olen ihmetellyt, kun syksy jatkuu vaan. Meillä ei kärhöt enää kuki, mutta ruusut kylläkin. Sinulla ei taida lehtupuita olla juurikaan, kun niin siistiltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa on muutama koivu ja pihlaja, ja ympärillä vieläkin enemmän. Joten haravoitavaa kyllä riittää. :)

   Poista
 3. Lämmintä on kyllä piisannut,mutta ikävän harmaita ja sateisia päiviä on ollut aivan liikaa. Toivottavasti tänään kylmentynyt ilma tuo mukanaan aurinkoisempia syyspäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan yhdessä aurinkoa ja valoa pimenevään syksyyn! :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia sinulla on laitettu, tykkään kovasti
  Lämpö tila on kyllä mukava, mutta aurinkoa ei ole paljon näkynyt
  tämän syksyn aikana.Meillä tänä iltana on eka kerta pikkusen pakkaista
  Kolme astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se meidän leveysasteilla on tylsää, että jos syksyllä on lämmintä, on myös pilvistä ja kosteaa... ja päinvastoin. On ihan vaikea valita, kumpi on parempi, varsinkin jos on kylmänarka. :)

   Poista
 5. On kyllä ollut erilainen syksy, ei ehkä kauhean lämmin, mutta niin sateinen ja pilvinen, että pakkanen pääsi täälläkin puraisemaan vasta viime viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaista on ollut, mutta ehkä se on meillä rikkaus?

   Poista
 6. Kurkista blogiini, siellä on Sinulle tunnustus.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...