28. lokakuuta 2012

Design lehtikotelot

Ulkoa siirrytään sisätiloihin. Pian ei viitsi ulos edes mennä, ellei ole ihan pakko.

Tytär oli kullanmuruineen tässä syksyllä käymässä Kuusirannassa. Puhelin hänelle jo etukäteen, että olisi vähän askarreltavaa, ja niinpä hän toi välineet mukanaan. Kansiollisen lehtikuvia ja tapettia.

Olen joskus ostanut tylsiä yksivärisiä, pahvisia lehtikoteloita, sillä haluaisin lehteni järjestykseen. Niiden pitäisi olla aiheen mukaan, eli kevät-, kesä- ja syksylehdet sekä lisäksi ainakin joulu- ja ehkä myös pääsiäislehdet. Se kun on niin, että keväällä luen kevätlehtiä ja joulun tullessa haeskelen joululehtiä. Ja talvella lueskelen kesälehtiä ja talvilehtiä en tarvitse. Mutta kun ne ovat omissa kansioissaan, ne löytyvät helposti.

Olin suunnitellut, että tylsät pahvikotelot päällystettäisiin jotenkin aiheen mukaan. Ja koska joulu on tulossa, pistän ensimmäisenä joululehdet järjestykseen. Tässä kohtaa tytär astui puikkoihin. Kaivelimme yhdessä hänen lehtikuvavarastoaan ja sain valita mieleiseni kahta joulukansiota varten.

Ensimmäisessä vaiheessa tytär liimasi pohjapaperiksi vanhaa punaista tapettia. Seuraavaksi valitsin päätykuvat, jotka hän liimasi osittain tapetin päälle.

Sen jälkeen sommittelimme valitsemani kuvat sivuille. Seuraava kollaasi on ehdoton suosikkini. En ole tainnut koskaan kertoa, että olen kai jonkun sortin lasifriikki ja oli ihan onnessani, että tyttären kuvista löytyi noin kauniit lasit. Tytär ei lainkaan yllättynyt ja totesi jotenkin sarkastisesti "ei kai?", kun ilmaisin kiinnostukseni lasikuvaan. :)
Kun kuvat oli liimattu, ne annettiin kuivua seuraavaan päivään. Sen jälkeen tytär veti lakkapinnan kansioiden päälle.


Työ oli monivaiheinen eikä yksi päivä riittänyt kaikkine kuivauksineen. Olen tyttärelle tosi kiitollinen, että hän jaksoi tämän urakoida. Itsellä ei tahdo pinna riittää askarteluhommissa, vaikka se muuten onkin aika venyvä. Tyttärellä on selvästi lyhyempi pinna muuten, mutta askartelussa se venyy. Olemme täysin toistemme vastakohdat. :)

Niin että, milloinkahan minulla on kevätkotelot valmiit tällä pinnalla? (toivottavasti se lukee tämän...)

8 kommenttia:

 1. On sinulla ahkera,ja taitava tyttö. kauniit kansiot teki sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ahkera ja energinen, ja tykkään noista kansioista tosi paljon!

   Poista
 2. Johan tuli upeat kansiot ja muutoinkin kiva idea tuo lajittelu teeman mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, kiva kuulla, että joku toinenkin tykkää lajitteluajatuksestani!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...