21. elokuuta 2012

Tunnelmia puutarhasta

Pistän muutaman tunnelmakuvan Kuusirannasta viime viikonlopulta, kun parin viikon tauon jälkeen pääsin taas käymään siellä.

Aamulla varhain aurinko paistoi punavärimintuille.


Villiviini on tänä vuonna kasvanut jo linnunpöntön yläpuolelle. Asukkaat ovat siitä lähteneet aikoja sitten, mutta ehkä ne lähtivät omin siivin, eivätkä tarvinneet alastuloon köynnöksen apua. Viime vuotisen köynnöksen kuva on täällä.Tällaista jälkeä tulee siitä laiskan puutarhurin kylvämistyylistä, josta kerroin aiemmin. Osa unikoista on jäänyt pieniksi, koska laiska puutarhuri ei tietenkään harvenna.Puutarhapäivän jälkeen istuskelin vierasmajan edessä ansaitun viinilasin äärellä, jolloin näin kuusen alla ison hämähäkinverkon. Se oli näyttävä, uskokaa tai älkää...


Samalta paikalta katselin tuvan ikkunasta heijastuvia kuvia. Helminukkajäkkärä kukkii.


Lilja 'Centerfold' oli kasvanut tosi pitkäksi.

 
Lähdin vielä illansuussa kulkemaan kotitietä, vattuja katsomaan.


Löysinkin kunnon tuokkosen verran sillä aikaa, kun oman pihan uudet perunat kiehuivat. Kesä on ollut hyvä vadelmille ja muillekin marjoille, mutta perunat ovat jääneet pieniksi. Mikä lie syynä?

Vaikka ilma on ollut kasveille ihanan kosteaa, maa on välillä kärsinyt kuivuudesta. Hassua, kun niin monessa muussa Suomen kolkassa on kärsitty valtavista sateista ja tulvistakin. Mutta tämä Kuusiranta taitaakin olla ihan oma maailmansa.

4 kommenttia:

 1. Ihan rehevän näköistä silti, vaikka kuivuudesta on kärsinytkin. Villiviini on tosiaan kasvanut pitkäksi. Ihana tuo tuulimyllyn katto ja liljat on myös kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Osittain on tosiaan rehevää, sillä alavimmilla kohdilla pieni joki muodostaa luonnollisen kosteuden melkein koko päiväksi, mistä kasvit tykkäävät. Korkeammilla paikoilla on sitten sen verran kuivaa, että täytyy välillä kastella.

   Poista
 2. Hassua todella,että jokin paikka on tänä kesänä päässyt kuivuudesta kärsimään;en nyt tiedä onko satanut niin kovasti,mutta usein ilmanala on ollut jotenkin niin kovin kosteaa ilman sadettakin.
  Komeasti ainakin mintut,liljat ja köynnökset ovat siellä kasvaneet siitä huolimatta. Vehreältä näyttää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katja! Tänä kesänä on todella ollut erilaista sateiden suhteen eri puolilla Suomea. Meiltä päin katsoen ei oikein voi edes käsittää niitä kuvia, mitä tv:stä on näytetty länsirannikolta päin.

  Kuusirannassa ilmanala on luonnostaan kostea, mutta mullan alta kosteutta puuttuu.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...