2. heinäkuuta 2012

Väritankkausta

Viileyskö yrittää voittaa hehkuvan puutarhan? Viileyttä viestittää sininen väri, minkä pitäisi saada ihminen rauhoittumaan ja asettumaan. Kuulemma jossain kylpylöissä käytetään sinistä väriä sisustuksessa osana asiakkaiden rentouttamista. Tjaa, ehkä se pätee sisätiloissa, mutta ei puutarhassa. Kyllä hullu hortonoomi huhkii ihan entiseen tapaan vaikka ympärillä kukkivat siniset kurjenmiekat, akileijat ja vuorikaunokit.
Ylläolevat sinikukkaiset kasvit ovat kyllä varsin rauhallisen rentoja. Sen sijaan alla olevassa rentoakankaalissa on topakkaa särmikkyyttä, josta rentous on kaukana. Sitä voisin katsella useammassakin paikassa, joten täytyykin oikein miettiä voisiko niistä kehitellä jotain hauskaa.Seuraavasta kasvista tulee mieleen sellainen leppoisa lekottelija, iso ja karvainen köllöttelijä. Sitä oli yhdessä paikassa ja se tahtoi levitä, vaikka paikka on oikeastaan aika surkea. Lohkaisin siitä sitten pari tainta ja laitoin suuren kuusen juurelle - siis vieläkin toivottomampaan paikkaan, missä suuret oksat pitivät alustan kuivana ja kolkon tyhjänä. Viis siitä! Tämä lekottelija tykkääkin olla siellä kuusen oksien suojassa ja kasvaa kuin ruttojuuri (tosin en tiedä, miten ruttojuuri kasvaa). Tämän nimestä en ole varma, mutta olen nimitellyt sitä rohtoraunioyrtiksi.


Sinisistä asioista olen kirjoitellut aikaisemmin täällä.Mutta nyt saa viileys jäädä taa, sillä haluan vielä hehkutella lämpimillä väreillä. Suuresti ihailemani kultatyräkki nimittäin vaihtaa tässä vaiheessa ihanasti värinsä oranssiseksi.


Yllä kultatyräkki on tunkenut itsensä vuorenkilven lehtien väliin ja värittää kivasti suuria lehtiä.

Atsaleakin kukkii vielä viimeisiä hetkiä tyräkin kaverina.


Vielä vähän lähikuvaa tästä lempparistani.


Lopuksi toinen kukkiva tyräkki, joka sekin on omalla tavallaan hauska, vaikka värityksessä ei yhtä loistokas olekaan, eli tarhatyräkki.


Ah, näitä kesän värejä on tankattava energiavarastoon värittömiä kausia varten!

2 kommenttia:

  1. Kyllä, se on nyt tankattava lämpö,valo ja kasvienergiaa kylmää,pitkää ja pimeää talvea varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että tämä kesä menee niin nopeasti, että ihan kiirettä pitää sen tankkaamisen kanssa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...