19. heinäkuuta 2012

Ne ihanat pionit!

Täytyyhän minunkin, kun kerran muutkin...vaikka teenkin tämän saman kai joka vuosi (ainakin 2009 ja 2011). Mutta kun ne ovat niin ihania, ne pionit.


Nämä kaksi kukoistavat "budoaarini" ikkunan alla. Siellä on kolmaskin pioni odottamassa, mutta saahan nähdä, milloin se suostuu kukkimaan. Enää en muista sen nimeä ja se selviää vasta, kun näen sen kukan. Paitsi jos se onkin ihan joku muu kuin toinen niistä kahdesta, jotka ostin yhdellä kertaa. Tämän 'Bowl of Beauty'nkin piti olla 'Celebrity', mutta eipäs vain ollut!


'Festiva Maxima'

Toisella puolella portaita on sitten tämä sama vanha punainen, jota olen kuvannut ennenkin. Sen takana on toinen punainen pioni. Se ei ole aikaisemmin kukkinut, mutta istutin kaksi vanhaa pionia viime syksynä uudelleen ja nyt tämä toinen alkoi kukkia!


Yllättäen se ei ollutkaan samanlainen kerrottu punainen kuin muut vanhat pionini, vaan tällainen yksinkertaisen oloinen. Olen tosi-tosi onnellinen, kun sain yhden lisäpionin kukkimaan ja että se vielä on erilainen kuin muut!


Taidan tänä syksynä nostaa useamman kukkimattoman pionin ylös ja istuttaa uudelleen. Voisi ensi kesänä odottaa lisää ihania yllätyksiä!

Johtuuko tästä sateisesta kesästä, että pionien varret ovat venyneet pidemmiksi kuin aikaisemmin? Nämä pionit roikkuivat päät alaspäin, vaikka sama tukikehikko on aikaisempina vuosina ollut juuri sopivan korkuinen niille. Nyt minun oli tehtävä tilapäisviritys lahoavan kukkapylvään ja narun avulla, jotta sain ne vähän edustavammin esille.


Tuo kukkapylväs on monena vuonna pidellyt amppeleita oksillaan, mutta nyt se alkaa valitettavasti olla niin laho, ettei siihen enää uskalla laittaa mitään.

Tuossa on kaksi pionipensasta ja seuraavasta kuvasta näkee hyvin, että ne ovat eri lajia. Toiset ovat jo melkein kukkineet, mutta toiset ovat vasta aloittelemassa. Kuitenkin ne ovat hetken aikaa aivan samanväriset ja niitä voisi luulla samanlaisiksi.
En oikein tiedä mitään ihanampaa kuin pionit. Tiedätkö sinä?

9 kommenttia:

 1. Kyllä, pionit ovat ihania... aivan vertaansa vailla !
  Onpas erikoisen ja kauniinmallinen tuo alimmassa kuvassa oleva pioni. Jotenkin niin selkeä verrattuna noihin superkerrottuihin.
  Selvästikin olen ihastunut yksinkertaisempiin... meillä kun kaikki pionit ovat kerrottuja. Aionkin hankkia jonkin yksinkertaiskukkaisen.
  Pioneissa on sekin hurmaava puoli, että osa niistää tuoksuu aivan ihanalle : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Kiertelin juuri guuglaamassa, kun yritin löytää nimiä näille vanhoille pioneilleni. Toistaiseksi ei löytynyt, kun ne jotka muistuttavat näitä, tuoksuvat. Nämä ei. Minäkin tykkään tuosta alimmasta punaisesta. Se on jotenkin niin hillitty ja vanheneekin kauniisti - toisin kuin naapurinsa, joka ränsistyy kovin rumasti. Ne geenit, ne geenit... :)

   Poista
 2. Mulla on vaikea valinta,että tykkäänkö väri/tuoksuliljoista vai pioneista enemmän tällähetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin unohtanut vastata, vaikka mielessä on ihan selvästi ollut vastauskin... Nimittäin minäkin olen vähitellen ihastunut erilaisiin liljoihin. Vielä ehkä kolme vuotta sitten en ollut niistä tietääksenikään, mutta oudosti tuo ihastus on vähitellen tullut

   Poista
 3. Joka vuosihan näitä jaksaa ihastella! Ja kyllä pioni taitaa olla minunkin suosikkini;)

  VastaaPoista
 4. Kyllähän näitä jaksaa katsella joka vuosi, ovat niin ihania. Ja kyllä pioni taitaa olla minunkin lempparini;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkistäkin voisi niin vähän päätellä :)

   Poista
 5. Voi että! Pioneihin ei kai voi kyllästyä ollenkaan, onneksi.On ne vaan niin suloisia!
  Täällä sitä jälleen ollaan piisin ääressä, kiitos sinulle lämpimistä ja rohkaisevista sanoistasi tuolla blogissani! Neuvostasi siirryin minäkin bloggeriin. kaikenlaisia hienouksia sieltä löytyykin, kaikkea en ollenkaan vielä hoksaa, mutta blogin sain kuitenkin perustettua ja höpinöitäni jatkettua :) . täytyy kai vaan hyväksyä tuo vuodatusta kohdannut takaisku, ei sille mitään mahda, vaikka ihan hirmuisesti se harmittaa, kun on niin kovin pistänyt sieluaan mukaan niiden kuvien kautta tarinoimiseen. Olisi ollut hauska toisissa merkeissä siirtyä bloggeriin, niin että vanha blogi olisi ennallaan jos siellä joskus haluaisi käydä katselemassa omaa puutarhasteluhistoriaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kamala takaisku tuo kuvien totaalinen katoaminen! Toivottavasti sellaisia ei enää tapahdu. Itse toivon kovasti, että kaksi edellistä blogiani pysyisivät "kasassa" myöhempiä katseluja varten. Onneksi siirryin vuodatuksesta pois jo 2009, niin se on pysynyt ehjänä eikä niin vanhoja kuvia kadonnut tuossa rytäkässä!

   Onnea uuteen blogikotiin! Taidanpa tulla lukijaksesi ihan heti :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...