16. heinäkuuta 2012

Kuvia kuusen alta

Ei kai pitäisi sanoa, mutta sanon kuitenkin: tänä kesänä en ole nauttinut puutarhassa olemisesta juuri ollenkaan. Syynä on jatkuva kosteus, pilvisyys ja tuulettomuus. Ja jokainen sen tietää, että moinen sää on paras mahdollinen itikoille ja pahin mahdollinen ulkonaolijalle. 


Lauantaina saapuessamme ilma oli mitä mainioin. Aurinko pilkisteli ja tuulikin vähän. Nappasin kameran ja lähdin puutarhakierrokselle. En ollut viikkoon nähnyt puutarhaa, joten kuljeskelin kaikessa rauhassa havainnoimassa luonnossa tapahtuneita muutoksia. Mutta muutaman minuutin päästä tuli ensimmäinen vesipisara.


Reipastuin ripeämpään kävelyyn ja tuumin, että käyn pikakelauksella läpi tontin tapahtumat. Puutarhan perältä piti kuitenkin pian pinkaista juoksuun. Viiletin suuren kotikuusen alle ja pistin sormet ristiin, että kyseessä ei olisi ukkoskuuro.


Siinä kuusen alla värjöttäessäni räpsin ajan kuluksi muutaman kuvan. Yllä on kotitie. Alla oleva kuva näyttää vähän ankealta, se kun on suoraan metsään ja jyrkälle mäelle päin.


Seuraavassa näkyy puna-valkoista puutarhaani (joka tosin ei ole enää puna-valkoinen). Tänä viikonloppuna siellä kukkivat valkoiset, punaiset ja punavalkoiset pionit. 
"Hedelmätarhasta" lähikuvaan pääsi keltaluumu 'Kuokkala', johon ei vieläkään tule luumun luumua. Mahtaako tulla ikinä...


Sateen päättymistä kuusen alla odottaessani tuuli tyyntyi ja sain kuusen alle kavereita. Itikka-armeija hyökkäsi kimppuuni ja pisti minut kiljuen karkuun sisälle.

Alkaa jo vähän tympiä se Offin tuoksu...

6 kommenttia:

 1. Kuvaa hyvin tämän kesän tunnelmaa: sataa ja itikat syö = pinkaisu sisälle suojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kesän yhtälö, tosiaan!
   Viime vuonna se taisi olla: aurinko paistaa ja janottaa = laahustaen sisään jääkaapille.

   Poista
 2. Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa :)
  Ja kyllä tympii offin tuoksu, tosin ilman sitä sekä hyttyssavuaja ei mökkielämästä tule mitään ;)

  VastaaPoista
 3. Totta puhut, Pirjo! Hyttyssavut ovat poikaa illalla tuulen tyyntyessä.

  VastaaPoista
 4. Onko Kuokkalan Keltaluumusi itsepölytteinen vai tarvitsisko se punaluumua tai sinikriikunaa pölyttäjäksi ? Mä en ole tietoinen tästä lajikkeesta, mutta monet keltaluumut tarvitsevat pölyttäjää. Ostin itse juuri Siivosen keltaluumun ja puutarhuri sanoi, että se tarvitsee punaluumun tai kriikunan pölyttämään. Siniluumu on kuulemma huono pölyttäjäpuu, kun se kukkii aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija, hyvän kysymyksen heitit! En tosiaan tiedä keltaluumustani juuri mitään. Se on mysteeri koko puu. Ostin vuosia sitten samalla reissulla kelta- ja siniluumun. Siinä vaiheessa, kun istutimme ne, hukkasin nimilaput, enkä enää tiennyt kumpi on kumpi. Viime syksynä sitten punaluumupuu teki muutaman hedelmän ja vain siksi tiedän, että tämä joka ei ole luumuja tehnyt, on se keltainen. Tänä keväänä löysin puusta peräti YHDEN kukan. Sen perusteella en vielä tiedä, miten hanakka se on pölyttymään siniluumun kanssa. Mutta ehkä joskus vielä...
   Tuo kriikuna pölyttäjänä on hyvä tieto, kiitos siitä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...