21. kesäkuuta 2012

Viimeiset tulppaanit ennen juhannusta

Viime viikonloppuna Kuusirannassa oli myöhäisimmät tulppaanit puhjenneet kukkaan. Kun vielä monet edellisetkin olivat kukassa, katseltavaa oli paljon. Alla olevassa kuvassa näkyy etualalla pari 'Spring Green' -tulppaania. Ne näyttäisivät vuosien varrella tulleen vaaleammiksi ja vihreys on vähentynyt. 


Tulipa 'Ice Wonder' on kauniin muhkea. Kukkia tuli vain kolme. Paikka ei ilmeisesti ollut niille mieluinen, joten siirrän ne ensi kevättä varten muualle.


 Noissa näkyy pienen pieniä purppuraisia viiruja siellä-täällä. Sen sijaan tässä 'Modern Style' -tulppaanissa lilahtavia viiruja on jo enemmän. 


Viime kesänä valmistuneeseen kukka-altaaseen (siitä juttua täällä) istutin syksyllä pieniä Buharantulppaanin sipuleita ja vihdoin nekin ovat kukassa. 

Tulppaanin kukka on hauskan mallinen sydämenmuotoisine terälehtineen ja kauniin kaksivärinen.

Tulipa 'Gipsy Love' on ensimmäinen monihaarainen (mikähän olisi oikea termi?) tulppaanini. Se tekee 4-5 kukkaa samaan varteen ja istutus on sen ansiosta helposti runsas ja näyttävä.  Lopuksi vielä kuva elävästä taulustani viime viikonlopulta, jossa taustalla olevat atsaleat tuovat tulipunaisen lisävärin juhannukseen. 


Oikein kaunista ja kesäisen tuoksuvaa juhannusta kaikille lukijoilleni!

4 kommenttia:

 1. Ihana syvien, lämpimien värien hehku. Kultatyräkki (onhan tuo kellertävä se?) sopii loistavasti kontrastiksi. Leppoisaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
 2. Hieno "kukkaruukku" ja upeita tulppaaneja. Aurinkoista juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Upeita tulppaaneja. Minustakin tänä vuonna vanhat `Spring Green` tulppaanit olivat aika vaaleita, ja pienikukallisia. Koetan nostaa ne ylös, jos vaan kiireiltäni ehdin. Jospa ylös nosto piristäisi niitä ; )
  Tunnelmallista juhannusta sinullekin !

  VastaaPoista
 4. Teillä vielä kukkii tulppaaneja, meillä viimeisetkin ovat jo aika loppusuoralla.
  Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...