4. toukokuuta 2012

Inspiroivat blogit

Olen saanut kahdesta inspiroivasta blogista tunnustuksen. Kiitos Laura Paratiisinpalasesta ja Santra Puhu mun ruohoille -blogista!


Tunnustukseen liittyi kolme puutarhailuun liittyvää kysymystä, joita pitikin oikein miettiä, jotta oma puutarhafilosofia valkenisi itsellekin. :)


1. Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät? 

Innostus on tullut hiljaa hiipien. Varhaisin puutarhamuistikuvani on mummoni etelärinteessä hehkuvat sammalleimut. Niin loistavaa väriä ei siihen aikaan voinut nähdä missään muualla. Lastenkin vaatteet olivat hillittyjä, eikä muotiväreistä tiedetty. Sammalleimun väri valloitti pienen tytön ja jätti pysyvän, vaikkakin pitkäksi aikaa passiivisen, muistijäljen. Kerrostalossa ei näet päässyt pistämään käsiään multaan.

En tiennyt, että sisälläni piili puutarhuri, ennen kuin sain pikkuruisen rivitalopihan, jossa ei kasvanut mikään. Kuin magneetti veti maa minua puoleensa ja onnistuin kasvattamaan pienessä kukkapenkissä jotain vaatimatonta ja nättiä. Siitä alkoi puutarhan nälkä. Halusin isomman maan, jonne voisin laittaa monia kukka-alueita ja kaikkea kasvamaan. Koska en yleensä ole pyrkinyt pääsemään haasteista helpolla, hankin Kuusirannan, palan metsää. Sinne aloin hiljalleen perustaa puutarhaa 11 vuotta sitten, apunani ahkera mies.

Puutarhablogin pitäminen alkoi kirjoittamisen tarpeesta, ajatusten ja kokemusten jakamisen tarpeesta viisi vuotta sitten.

2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?

Edellä olevasta voi jo päätellä, että punainen sammalleimu on tärkeä. Mutta niin on moni muukin. Puutarhani on täynnä ihmeellisiä kasveja, sillä perenna sinällään on ihme:
Katso maata huhtikuussa ja näet kuivia tikunpätkiä. Katso toukokuussa ja näet mehevät varrenalut. Katso kesäkuussa, niin näet lupaavat nuput ja sen jälkeen katsele pitkin kesää, kun kukat puhkeavat. Aina luulen tietäväni, mikä on lempikasvini kunnes huomaan, että en tiedäkään.

3. Mikä on puutarhafilosofiasi?

Se saattaisi olla jotakuinkin tämä: "Mielijohteitten viemänä, sovussa luonnon kanssa."


Kaikki puutarhablogit synnyttävät inspiraatioita ja tunnustus on tainnut jo saavuttaa jokaisen, joten en jaa tätä enempää. Kiitos kuitenkin kaikille puutarhoissaan puurtaville kirjoittajille, jotka jakavat kokemuksiaan muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...