2. huhtikuuta 2012

Kukkaruukkuprojekti

Väriparijutussa mainitsin uuden kukka-altaan, jonne istutin ruusuja ja kesäesikon. Tuo kivinen kukkaruukku oli yksi viime kesän projekteista.

Kaikki alkoi siitä, että katselin ylijääneitä noppakiviä ja totesin, että ne pitäisi laittaa jonnekin esille. Tosin mukaviahan ne olivat ihan pikkunaperon rakennuspalikoinakin. Nassikka tunsi kai kerrankin saaneensa kunnon palikat, joita pikkuhipaisu ei kaataisi nurin.


Tai ehkä kaikki kuitenkin alkoi siitä, että halusin ruusun ja kesäesikon väriyhdistelmälle kivan paikan. Joka tapauksessa kevään kuluessa suunnitelma kehkeytyi mielessäni. Löysin paikan ja löysin muodon.

Piirsin hiekkaan mallin. Siihen tulisi kaksi pyöristettyä kulmaa, kun mielestäni noppakivet ovat pyöreässä muodossa tosi hyvän näköiset. Vappupäivänä mies ryhtyi töihin: hän kaivoi pohjan sorakerrosta ja anturaa varten ja sen jälkeen valoi anturan sorakerroksen päälle.Keskeltä kukkaruukku jää maata vasten avoimeksi, jotta vesi pääsee valumaan läpi. Seuraavaksi teimme kivistä koeladonnan ja sehän näytti juuri siltä, mitä olin ajatellut.


Kesäkuun alussa kivet oli muurattu ja olin myös istuttanut pienet taimet.


Kesän kuluessa kasvit kasvoivat, mutta ei pelkästään kiviruukussa, vaan myös sen ympärillä!Kukka-allasta ympäröivä maa oli jäänyt ihan paljaaksi ja välittömästi sinne asettuivat kiitolliset rikkaruohot. Ruukun ympäristö oli todella kamalan näköinen!

Kesän lopulla olin päätynyt sellaiseen ajatukseen, että ruukun ympärille pitäisi asentaa kivipinta, jossa on betonisaumat. Ne estäisivät rikkaruohojen tulon aivan kukka-altaan vierelle. Oltiin jo lokakuussa, kun tein taas suunnitelmia hiekalle. Mies latoi liuskekiviä sen mukaan, miten osoittelin niitä.


Sitten taas koeladontaa paikan päällä...


Alakuvassa kukkaruukku on sellaisena kuin se jäi syksyllä lumen alle.


Oikeastaan vasta tänä kesänä on nähtävissä mitä projektin lopputuloksesta tuli, sillä kukkaruukkuprojekti kesti koko kukkivan puutarhavuoden. Lisää odotettavaa siis!

Olen melkein päättänyt, että kesäesikko lähtisi tuosta muualle, sillä se kasvoi liian suureksi. Ehkä tuossa on tulevaisuudessa pelkästään ruusuja. Saa nähdä.

5 kommenttia:

 1. Siitä tuli todella kaunis, varsinkin tuon syksyprojektin jälkeen:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kaisa!

  Pioni, olen samaa mieltä, että paremmaksi tuli!

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen ratkaisu. Mielenkiinnolla jään odottamaan kesäkuvia siitä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Katja! Täytyypä muistaa laittaa kuvia kesällä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...