23. huhtikuuta 2012

Kevätpäivän tarkkailua


Sunnuntaina oli ensimmäinen kevätpäivä. Istuskelin auringosta lämpimällä kuistilla ja kuvasin pihapiirin elämää. Taustalla kuului palokärjen rummutusta ja lintujen kauniita lurituksia.

Telkkä, joka on yleensä kovin arka ja tarkka, oli niin syventynyt keväiseen esitykseensä, ettei kiinnittänyt lainkaan huomiota minuun. Esitykseen kuului uiskentelua, kaulan nostoa, siipien ravistelua ja kuuluvaa äänenkäyttöä. Arvelen, että tällä koiraalla oli naaraspuolinen katselija rantatörmän takana.Talviturkkia vaihtava orava oli lähtenyt liikkeelle joen toiselta puolelta ja hyppäsi taipuneelta oksalta joen yli pihan kuuseen. Se tuli tutulle ruokailupaikalle siemeniä syömään.Ruokailupaikalla oli nyt eniten peippoja ja punatulkkuja. Olipa muutama vihervarpunenkin liittynyt joukkoon.Tiaiset olivat harvalukuisia ja niitä oli huomattavasti vähemmän kuin talvella. Olisko niillä reviirinjako meneillään?
Metsätiaisista kuusi- ja hömötiaisia oli useampi, mutta töyhtötiaiset ovat siirtyneet muualle. Ne siirtyvät aina keväällä ensimmäisinä pois ruokailupaikalta.

Suuri ilo tuli eteen keskellä lumista maata. Lumikellot ovat nousseet esille hangesta.


Ihania!

4 kommenttia:

 1. Sieltä se kevät puskee lumen läpi! Ihanat lumikellot ♥

  Harmittaa ihan vietävästi, etteivät viime syksynä laittamani lumikellot kukkineet ollenkaan orapihlaja-aidan juurella. Paikka taisi olla liian aurinkoinen tai märkä. En luovuta, vaan kokeilen niitä taas ensi keväänä eri paikassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simm, niinpä puskee kevät :) Nämä lumikellot ovat olleet tässä jo useita vuosia, mutta ensimmäisinä vuosina ne eivät kukkineet ollenkaan. Pelkkiä lehtiä vaan. Sitten tuli yksi tai kaksi ja nyt niitä onkin yllättäen näin monta! Joten kyllä ne sinunkin lumikellosi sieltä joku kaunis kevät saattaa puskea kukkaan. Kärsivällisyyttä vaan, sitähän tässä hommassa tarvitaan! :)

   Poista
 2. Meilläkin eilinen oli kevään ensimmäinen päivä, tuli tehtyä pihalla paljon kevätpuuhia. Ja näin eilen kevään ensimmäisen perhosen, ja kuovin.
  Ja tänään meitä hellittiin sään suhteen, aurinkoa paistoi koko päivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Pioni, piipahdin blogissasi ja huomasin, että teillä lumikellot esiintyivät jo aikaisemmin. Olen välillä ihmetellyt, millä vyöhykkeellä oikein olemme, kun teidän viitosella ollaan aikaisemmassa... Ja kiva, kun mainitsit perhosen! Siitä muistin, että minäkin näin eilen sitruunaperhosen. :) Ihana kevätpäivä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...