16. maaliskuuta 2012

Kiperiä kysymyksiä talvessa

Tähän aikaan vuodesta mieli on jo kesässä, mutta laitan silti vielä muutaman ajankohtaisen talvi- ja luontokuvan.

Viime syksynä kerroin pienestä, kovia kokeneesta omenapuusta. Sen kohtalo tuntuu olevan kurja ja sen elämä kulkee onnettomuudesta toiseen. Ihme, että se vielä oli hengissä. Ei siis ollut yllättävää, että tällä kertaa se oli lähes täysin kadonnut lumen alle. Eihän siinä mitään, jos lunta olisi tullut niin paljon, että puu olisi kadonnut suorana hankeen. Mutta niin paljon ei lunta ole tullut.

Tytär meni osittain kantavalla hangella katsomaan tilannetta ja kaiveli lunta puun ympäriltä. Puuparka oli taipunut latvoistaan kaksinkerroin hankeen ja sen ympärille viritelty verkko piti sen tiukasti paikallaan (katso millainen viritelmä siihen laitettiin syksyllä täällä). Tytär ei uskaltanut alkaa taivuttaa oksia esille, joten minun oli lopulta itse kontattava paikalle. Kaivoin käsin syvälle ja varovasti irrottelin oksat jäisestä vankilastaan pystyyn. Kevät näyttää, kuinka kävi.


Korallikanukat ilahduttavat punaisilla oksillaan värittömässä talvessa. Onko muuten olemassa muita talvella väriä tuovia kasveja, jos ikivihreitä ei lasketa?


Hajuherne oli jäänyt poistamatta syksyllä ja sen kiemurat näyttävät hauskalta hankea vasten.


Kuuntelin nakutusta, joka kuului pihakoivusta. Käpytikka siellä korkeuksissa hakkasi niin, että piha kaikui. Aamulla näin, miten samassa paikassa naputteli harmaapäätikka.


Ja kysymys kaikille blogiin osuville kuuluu: Mitä tarkoittaa, että tikat hakkaavat pihakoivua? Kaikki vastaukset ovat kiinnostavia ja tervetulleita!

1 kommentti:

  1. Kylläpä on haastava alkutaival pienellä omenapuulla! mutta josko siitä sitten tulee sitäkin voimakkaampi kun se kasvaa isoksi.
    Noita värillisiä puuvartisia on lisää ainakin muissa kanukoissa, niitä on sellaisiakin joissa on kirkkaankeltaiset oksat. pieniä kaunisrunkoisia puita olisi ainakin tuohituomi, paperi- ja kuparikoivu ja jotkin pennysylvanian vaahtera. tuohituomia kait saa jo aika hyvin jokapaikasta. :) Tikka taitaa herätellä ötököitä rungon koloista. ja taitaa sillä olla joku reviirinilmoitustarkoituskin kai. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...