3. helmikuuta 2012

Alkukirjainhaaste - väripari

En ole aikoihin osallistunut mihinkään kuvahaasteeseen. Sattumalta osuin nyt 49. alkukirjain -haasteeseen ja tuli heti tunne, että tähän otan osaa. Talviaika on minulla näet kuvatiedostojen järjestelyaikaa ja olen juuri siirrellyt kuvia kansioon nimeltään "Väriparit". Koska kuvahaasteen alkukirjaimina on tällä kertaa VÄ, tuli heti mieleen tuon kansion kuvat. Valitsin niistä tämän.


Oranssinkeltaisen liljan kaverina on sininen kellokukka, joka on aivan itsestään tullut siihen. Peurankellolta tuo näyttää, vaikka onkin lähemmäs metrin mittainen. Eikö kasvit osaakin upeasti löytää kaverinsa? Itse en varmaan olisi näin räiskyvää yhdistelmää älynnyt laittaa.

Se, miksi minulla on väripareista kansio, johtuu ajatuksestani joskus kirjoittaa tänne mietteitäni niistä. Ehkäpä  sen aika on nyt tullut...

7 kommenttia:

 1. Liityin lukijaksi ! Löysin tänne "Suomalaisia puutarhablogeja kasvuvyöhykkeittäin"- sivulta, sieltä löytyy hyvin ihania uuseja blogeja.

  VastaaPoista
 2. No kylläpä olikin ihan sinulle sopiva haastekirjain pari- nimittäin aika ihana väripari pihaasi on asettunut! Kaunis oranssin sävy tuossa liljassa, mikähän lilja se on? Ja sopii tosi hyvin tuon kellon - minusta se näyttää ukonkellolta- kanssa.. Odotan mielenkiinnolla pohdintojasi muista väripareistasi.. :)

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa mukaan!
  Linkki ohjasi blogger profiiliisi, lueppa seuraavalla kerralla vähän ohjeita linkitykseen :)
  Upea väripari sinulla kuvassasi.
  Tulehan taas mukaan huomenna.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset väriparikommenteista!

  Eija, tervetuloa!
  Laura, en tunne liljaa, se on tullut jonkun kasan mukana. Kellokukka ei ole ukonkello, sitä minulla on toisaalla ja se on aika erilainen.
  Maiju, kuvittelin tehneeni linkityksen oikein, mutta mitä lie tapahtunut siinä välissä. Sellaista joskus tapahtuu...

  VastaaPoista
 5. Niinjuu, muuten, ukonkellolla taitaa olla kukat tiheämmässä... :) hmm. mielenkiintoni heräsi. Kun minun puutarhassani kasvavalla peurankellolla taas on kaikki kellot "kimppuna" varren latvassa ja ne on vähän tummemman violetinsinisiä.. mutta minkäslainen on vuohenkello, voisiko se olla se? (http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/vuohenkello) :) Löysin viherpeukaloiden nettiliikkeestä tuonnäköistä liljaa, luulen, että minun on tilattava niitä, pidän tuosta lempeästä keltaisen sävystä kovasti. Tämä sinun blogi on kyllä semmoinen inspiraation lähde! Aina löytyy uusia juttuja, joita voisi itsekin kokeilla... Ihanaa kun aurinko jo paistaa keväisemmin!

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun Laura käyt kommentoimassa! Se antaa lisää puhtia kirjoitteluun. Kellokukasta vielä, tämän kukat ovat upean tumman sinipunaiset. Muistan, että tein töitä, että sain värit kuvaan mahdollisimman lähelle oikeaa. Ei täysin onnistunut, mutta tämän parempaan en pystynyt. Tuo, että kellot ovat kimppuna varren latvassa pitää kyllä paikkansa tämänkin kanssa. Tässä ne ovat kukkineet pidempään, niin ulkonäkö jotenkin muuttui vähän toisenlaiseksi - venyneemmäksi. :) Senkin vuoksi vielä veikkailen peurankelloa, kun luin, että se voi kasvaa jopa 80 cm mittaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Ai niin, ja tuosta liljasta piti vielä sanoa, että siinä on harvinaisen isot kukat ja terälehdet ovat tosi paksut. Kun kukat vielä tulevat tuollaiseen ryppääseen, niin se on todella muhkea ja ylväs. Väri on ihan harvinaislaatuinen. Minulla on toisaalla oranssinkeltaisia liljoja, jotka ovat selvästi vaatimattomampia, vaikka nekin ovat kauniita. Näitä ei voisi laittaa vierelle, kun se haalistaisi ne toiset liljat ihan mitättömiksi. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...