16. tammikuuta 2012

Ruusupa... eiku tuoksuherneitä

Edellisessä jutussa jo mainitsin, että Isoäidin suosikkikukka on ruusupapu, lajike nimeltään 'Sunset'. Niinpä minäkin erehdyin kuvittelemaan, että minullakin olisi sellaisia ollut, mutta eipäs ollutkaan. Mutta olikin ihania tuoksuherneitä.


Tuon uuden kukkapylvään juurelle olen näemmä laitellut useampia lajikkeita. Kaunein oli kuitenkin ehdottomasti heleän punainen 'Royal Scarlet'. Harvinaisen ihana punainen väri! Muistan käyneeni sitä oikein erikseen ja läheltä ihailemassa ja myös nuuskimassa.


Tumman tuoksuherneen piti olla ruskeaan vivahtava ja nimenkin perusteella kastanjanruskea, mutta minusta tämä oli ehdottomasti se kukkien 'musta'. Lajike on 'Royal Maroon'.


Lisäksi olin laitellut jotain muitakin siemeniä, joiden nimitiedot eivät ole säilyneet tähän päivään asti.Näitä löytyy kaupasta vaikka minkälaisia. Taidan ensi kesänä kokeilla jotain ihan uutta!

5 kommenttia:

 1. Upeita värejä. En ole tiennyt ruusupavuissa tuommoisia sävyjä olevankaan. Yhtä hienot kukat kuin tuoksuherneessä ja ihanan rehevä kasvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös ihan kummissani, en myöskään tiennyt että ruusupavuissa on noin hienoja värejä! Olen aina ihastellut ruusupavun niitä siemeniä, papuja, ne on niin kauniita, että raaskiiko niitä maahn ollenkaan piilottaakkaan. Vaan minkä näköiset pavut on tuolla violetilla kukkijalla? Aivan ihania ja rehevännäköisiä nuo kaikki, taitaa olla helpompi kasvatettavakin kuin tuoksuherne? voi voi, päätökseni olla tilaamatta mitään, rakoilee pahasti.. ;)

   Poista
 2. Eikös nämä kumminkin ole tuoksuherneitä? Niitä ei missään nimessä pidä mennä syömään, ne on myrkyllisiä nimittäin! Kuukkeli löytää ainakin 'Tuoksuherne, Lathyrus odoratus 'Royal Maroon', mutta ei ruusupapua... Mutta kauniita ovat he:)

  VastaaPoista
 3. Niih, onneksi et ollutkaan kerännyt palkoja:)

  VastaaPoista
 4. No niin, tulihan se sieltä! Nimittäin vahvistuksia epäilyksille, joita oli jo tässä välillä ehtinyt herätä, kun kaikki vuorollaan ihmettelevät, onko tuollaisia todellakin olemassa... Nyt en voi varmistaa asiaa, mutta heti viikonloppuna täytyy käydä kaivelemassa pussukoita, että mitä niissä oikein olikaan ollut. No, nättejä nuo olivat - olivat sitten mitä olivat.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...