16. joulukuuta 2011

Joulunodotusta Helsingissä

Onkohan meille syntynyt uusi joulunalusperinne? Nimittäin keskustassa käynti Vellisen kanssa, katsomassa jouluisia näyteikkunoita, jouluvaloja sekä Tuomaan markkinoilla. Minulle sellainen perinne sopii mainiosti, kun pienen kanssa on NIIN mukava retkeillä. Täällä oli ensi kertamme.

Onneksi muistin ottaa kameran mukaan, että saan muistoksi tännekin muutaman tuokiokuvan.

Tuomaan markkinat olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Senaatintorilla. Esplanadin puisto oli kuulemma liian ahdas. Olihan siellä kieltämättä tungosta, mutta myös tunnelmaa, jossa tuntui joulun lämmin henkäys. Tuulisella Senaatintorilla, pitkien kojurivistöjen äärellä ei saanut läheskään samanlaista fiilistä kuin tunnelmallisessa ja kauniisti valaistussa puistossa.


Suurkirkko on silti aina ylvästä katseltavaa. Poikkesimme naperon kanssa sisälläkin - hänen vaatimuksestaan. Istumaan emme kuitenkaan jääneet, vaikka hän vaati sitäkin.


Kuten kuvista näkyy, Helsingissä ovat syysistutukset vielä kunnossa, eikä lumesta ole tietoakaan. Paitsi Stockan ikkunalla! Siellä lumi kimalteli kuin paukkuvimmalla, narskuvalla pakkasella.
Valoilla koristellut portaat olivat yksi Vellisen monista ihailun kohteista.


Itse hämmästelin luolamaalauksia Kaisaniemen metrotunnelissa, jossa kuljin ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoista arkitaidetta! Ja kiehtovaa, kun aina löytää jotain uutta, kun vain ottaa ja poikkeaa jollekin oudommalle reitille.


Hyvää joulunalusviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oikein mukavalta kuulostava perinne teillä.
    Ihanaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Niin, ehkä jokainen muodostaa ajan kanssa ihan omia perinteitä samalla kun noudattaa jotain vanhoja. Leppoisaa joulunodotusta sinullekin, Pioni!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...