7. lokakuuta 2011

Värit lisääntyvät!

Elävä tauluni näyttää yllättäen värikkäämmältä nyt kuin kesällä. Siitä voisi ajatella, että kokonaisuus on koottu ilman suurta suunnitelmallisuutta. Se on kyllä osittain totta, mutta ei täysin. Pidän nimittäin valtavasti syksystä ja sen väreistä, ja alusta alkaen halusin näköpiiriin pensaita, joihin tulee syysväri.


Kuvista ei ehkä saa kunnollista käsitystä, miten iso tuo tauluni on. Ja koska se on iso, pienimmät kukkaset eivät näy kuvissa. Se on kuin impressionistinen maalaus, josta hahmottaa kuvan, mutta yksityiskohtia ei. Pienet yksityiskohdat ovat vain minimaalisia pensselinkärjen jälkiä, jotka hukkuvat kokonaisuuteen, mutta jotka silti tuovat kuvaan eloa.

Nyt siellä kukkii vielä herttainen verihanhikki. Sen hennot kukkavarret ja hehkuvat kukat eivät erotu ennen kuin menee aivan lähelle. Elokuussa se kukki rinnakkain purppurakeijunkukan kanssa. Se jos mikä on vaatimaton kukkija, mutta yhdessä ne olivat ihan suloisia.Purppurakeijunkukka ei kuitenkaan ole taulussa sen kukkien, vaan sen lehtien vuoksi. Niiden tumma väritys säväyttää ja tuo särmää koko kesän.


Viikonloppuna täytyy katsoa joko taulun kehykset on riivittävä alas. Siitä taitaa tulla melkoinen homma ja kerron siitä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...