23. syyskuuta 2011

Apulainen syystöissä

Viime viikonloppuna teimme Kuusirannassa syksyisiä töitä pienen apulaiseni kanssa. Jotkut ehkä muistavatkin, miten yli kolme vuotta sitten odottelimme Vellistä (tyttärenpoikaani). Aika on kulunut nopeasti, ja nyt hän teki kanssani jo niinkin vaativaa työtä kuin kasvien alasleikkaamista. Hiukan sekatöörit painoivat pienissä käsissä, mutta se teki työstä entistäkin tärkeämmän.


Kottikärrymme olivat jo heti aamusta odottamassa töihin.


Varsinkin pienemmät kärryt olivat kovassa käytössä. Milloin apuri vei niillä roskakuorman pois "jännään paikkaan" ja milloin toi multakuorman tilalle.


Pieniä erimielisyyksiä meinasi tulla, kun apuri halusi välttämättä kärrätä soraa kukkapenkkiin. Asiassa päästiin kuitenkin neuvottelujen jälkeen sopuun ja sora kuljetettiin takaisin kasalle ja otettiin multaa tilalle.


Joka kerta kun apuri kävi tuulimyllyllä toimittamassa tärkeitä asioita, hän osoitti pituutensa pistämällä tuulimyllyn siivet pyörimään. Hän kun juuri ja juuri ylettyi toiseen siipeen, kun se oli hiukan alempana. 

Aika kului kuin siivillä reippaan apulaisen kanssa. Ei ollut tekemisen puutetta eikä tylsiä hetkiä. Illansuussa kävimme vielä yhdessä kaivamassa perunoita. Makoisia porkkanoita hän olikin jo aiemmin käynyt nappaamassa maasta. Huuhtelun jälkeen niiden narskuttelu oli kivaa, kun varsi keikkui vielä paikallaan. Sellaisia ei kaupasta saa.

Hyviä syyssäitä puutarhailulle ja kaunista alkusyksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...