8. elokuuta 2011

Jalot kärhöt

Kärhöt kutkuttavat! Portilla niitä on kummallakin puolella. Ville de Lyon kasvoi pituutta niin, että pelkäsin niiden lopulta unohtavan kukkia. Muistivat sentään vihdoin!


Kuvaamaan en kuitenkaan yllä niin korkealle, missä runsain kukkameri on.


Rouge Cardinal on onneksi pysytellyt matalammalla, sillä sille varattu ristikko ei ole olisi riittänyt korkealle kiipeävälle.Kukat ovat tosi isot! Eikö ole aika hieno väriyhdistelmä tuo vanhan puun harmaa ja purppuranpunainen?
Keväällä haaveilin  täällä valkoisesta kärhöstä. Menin sitten kärhökauppaan ja ostin Madame le Coultren. Mies teki sille oivan kotipaikan toiveitteni mukaisesti vanhoista heinäseipäistä. Jalo madame on kuitenkin pysytellyt varsin vaatimattomana.Onneksi kylvin vähän tuoksuhernettä sen rinnalle, niin ei uuden tukitelineen tarvitse olla täysin toimeton.


Jalo madame on täällä ylhäällä pikku polun luona (kuvassa jää vasemmalle). Alueesta kirjoitin muun muassa täällä.


Kesä on ollut kuiva. Kuusirannassa ei ole satanut kunnolla moneen viikkoon, minkä voi ehkä aistia kuvasta. Se on alue, jonka ukkosrintamatkin yleensä kiertävät ja vettä tulee yleensä vain vähän rintaman reunamilta. Kuivuus on todennäköisesti vaikuttanut niin, ettei uusi kärhö ole jaksanut kukoistaa. Mutta silti, tai ehkä siksi, kesä on ollut ihana! Alavammilla paikoilla kuivuus ei ole päässyt puutarhaa haittaamaan, sillä pikku joki nostaa kosteuden aina aamuyöllä korkeaksi. Kukat ovat kukoistaneet melkein läkähdyksiin runsaassa auringossa ja kasteessa.

Lammikossa on vesi kuitenkin laskenut alemmas kuin koskaan ja pelkään, että kalat ovat pian kuivalla maalla. No, ehkä elokuu tuo helpotuksen siihen…

Leppoisaa elokuun alkua kaikille!

1 kommentti:

  1. Onpa kauniit hiekkakäytävät :) Mistä olet ostanut neliönmalliset reunuskivet ja olivatko hintavia? Juuri tuollaisista olen haaveillut!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...