6. kesäkuuta 2011

Niin ihanaa!

Saavuimme Kuusirantaan lauantaina puolilta päivin. Hieraisin silmiäni: oli kuin norjanangervot olisivat saaneet painavan valkean turkin yllensä.Puolet norjanangervopensaista oli niin täynnä kukkia, että näytti kuin oksat juuri ja juuri jaksoivat kannatella niitä. En ole koskaan nähnyt moista ennen! Ja se tuoksu! Tunsin ensimmäistä kertaa olevani tuoksuvassa puutarhassa, josta olen haaveillut alusta alkaen.


Myöhemmin illalla otin uuden kuvan, josta näkyy, miten kukinta on voimakasta vain osassa pensaita. Noin puolet (taustalla) kukki vaatimattomammin.Muistelin viime kesää. Oliko niin, että leikkasin osan pensaista aikaisemmin ja osan jätin myöhempään?

Nyt täytyy tunnustaa, että minulla on paha tapa jättää töitä kesken. Ainakin isompia sellaisia. Saatan syventyä tiettyyn työhön joksikin aikaa, mutta sitten katse ja ajatukset alkavat harhailla. Huomaan jonkin muun paikan, joka vaatii hoitamista, ja menen sinne ajatellen, että palaan pian takaisin aikaisemman työn ääreen. Iltamyöhään monenlaisten puutarhapuuhien jälkeen saatan sitten huomata, että hitsi vieköön, tuo yksi homma jäi kesken. Sillä tavalla taisi käydä norjanangervoillekin.


Selailin viime kesän kuvatiedostoja ja löysinkin yhden kuvan norjananangervoista aivan heinäkuun alkupuolelta. Siitä näki, että puolet pensaista oli leikattu ja toinen puoli rönsyili vielä leikkaamattomana. Tajusin, että norjanangervo kukkii seuraavana vuonna sitä upeammin, mitä pidemmät versot se ehtii kasvattaa kesän aikana. Yritän nyt painaa tämän mieleeni, eli LEIKKAA KAIKKI norjanangervot heti kukkimisen jälkeen!


Angervojen valuvat oksat melkein piilottivat osan kukkijoista.


Istutin tänne viime syksynä “sinisen” tulppaanin, Blue Parrot, sipuleita. Tämän perusteella uskallan kuitenkin sanoa, että vielä on sinisen tulppaanin kehittämisessä tekemistä…
Sarviorvokit kukkivat norjanangervojen kanssa ennennäkemättömästi. Ne näyttäisivät saaneen jostain aivan uuden innoituksen kasvuun ja kukoistukseen.Kuljeskelin puutarhassa ja huokailin: “täällä on niin ihanaa, niin kaunista, niin IHANAA!”

Ja sitten aloin töihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...