18. toukokuuta 2011

Julianesikko

Kun viime viikonloppuna pääsin Kuusirannan pihaan, hihkaisin riemusta niin lujaa, että mies teki äkkijarrutuksen, kun luuli, että varoitan jostain edessä olevasta. Ei sentään, olin vain näin pitkän värittömän kauden jälkeen hämmästynyt nähdessäni edessäni aukeavia värisuoria. Ne olivat täydessä kukassa olevia julianesikkorivejä.


Kukat olivat todella vaikuttavia, kun puutarhan värit ovat vielä tässä vaiheessa kovin maltilliset.


Tuo julianesikko on todella mainio kasvi, josta saa näyttävyyttä pihaan. Minullakin oli aluksi vain kaksi pienen pientä tainta, joista aloin aina silloin tällöin lohkaista palan pois ja pistin viereen kasvamaan. Se selvästi oikein tykkää siitä, että sitä pienennetään välillä, koska silloin se kasvaa entistäkin isommaksi.


Nyt minulla on kolmen kukkapenkin reunalla sitä. Tänä kesänä täytynee keksiä lisää paikkoja. Kukinnan jälkeenkin se on kivan näköinen heleänvihreine lehtiruusukkeineen siinä penkin reunalla, eli se ei ränsisty samalla tavalla kuin jotkut muut yksilöt kukinnan jälkeen.


Taisin viime kesänä antaa tälle parhaiten kukkivalle rivistölle ruohonsilppua, olisikohan se vaikuttanut kukinnan runsauteen tänä keväänä?

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...