26. helmikuuta 2011

Toiveissa viisi ihanaa

Mitkä olisivat ne viisi ihanaa, joita haluaisin puutarhassani kasvattaa? Kolme vuotta sitten ne olivat rantakukka, kärhö ja kolme pionia.

Sitten hankin rantakukan ja kaksi pionia, joista toinen kuoli ja toinen ei ole vielä kukkinut…Ei hyvänen aika, minähän ostin syksyllä kaksi pionia lisää! Olin ne jo unohtanut, tällaista tämä on. Tarkistetaanpa listasta… kyllä, Mons. Jules Elie ja Sarah Bernhardt! Puutarhassani pitäisi siis olla kolme pionia, joiden kukkaa en ole vielä nähnyt.

Kärhöjä on sittemmin hankittu kahta erilaista: Rouge Cardinal ja Ville de Lyon. Eli toiveet ovat täyttyneet!

Ja nyt uusiin toiveisiini!

1. Lisää kärhöjä! Seuraavat voisivat olla jotain muuta sävyä kuin nämä kaksi edellistä. Alppikärhö voisi olla kiva sen vuoksi, että se kukkii aikaisin. Lisäksi voisi olla joku valkoinen, vaikka Miss Bateman tai seuraavassa kuvassa oleva ihastuttava Bicolor.


Lähde: http://lundhede.datascan.dk/acatalog/Lh_Storblomstrende_klematis.html 

2. Liljoista on tullut uusi ihastuksen kohteeni. Viime vuonna ostin maaliskuun lopulla Lollypoppia ja jätin sen odottamaan sopivaa istutusaikaa. UNOHDIN sen ja löysin pussillisen kuivia mukuloita kesäkuun lopulla! Itseäni manaten kaivoin ne surkimukset maahan epäillen, ettei niistä mitään tule. Mutta eikös vain lokakuussa näkynyt liljanvarsia kaatuneiden unikoiden seassa.Jos olisin muistanut istuttaa ne ajallaan, niissä olisi ollut tuollaiset punavalkoiset kukat. Mutta ehkäpä ne ensi kesänä kukkivat sitäkin innokkaammin!


Nyt onkin hyvä kirjata muistiin, että tänä vuonna EN osta niin aikaisin mitään varastoon. Mutta jotain ihania liljoja ostan varmasti jälleen.

3. Olen haaveillut punakukkaisesta puusta, eli koristeomenapuusta. Se voisi olla vaikkapa tällainen RIXI


4. Näin kerran Lauran blogissa ruusuorapihlajan, joka jäi mieleeni kummittelemaan ja sen haluaisin.

5. Pysyvä toive: lisää pioneja! Seuraava voisi vihdoinkin olla tämä punavalkoinen, josta haaveilin jo kolme vuotta sitten.


Oli mukava tehdä tätä Lauran haastetta, koska aiheeseen piti oikein syventyä. Se muutti pelkän haaveilun jo lähelle suunnittelua ja palautti unohtuneitakin asioita mieleen. On kuin kevät olisi sen myötä lähempänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...