20. lokakuuta 2010

Koottuja selityksiä

Olen laiskistunut blogini kanssa ja löydän siihen useita syitä. Kesällä ei tietenkään voinut kirjoitella, kun oli nautittava ihanimmasta kesästä naismuistiin. Kuvatila ajatukseni.net –palvelussa alkoi loppua, mikä osaltaan vähensi kirjoittamisintoa. Kun lisäksi olen puutarhani luona vain viikonloppuisin, tuntui, että kirjoittamiseen on työläämpää tarttua kuin jos se olisi koko ajan läsnä, tuossa ja nyt. Lisäksi on muita aikasyöppöjä. Mutta sitten, kun oikein perin pohjin mietin asiaa, oli myönnettävä, että turnauskestävyys on joutunut koetukselle. Kolme ja puoli vuotta kirjoittelua tuo kai väistämättä jonkinlaisen väsymyksen.

Sen lisäksi, että olen verkkaiseen tahtiin kirjoittanut, olen ollut aika laiska vierailija ja kommentoija. Tosin (puolustellen) jostain syystä pääsen harvoin bloggerissa niin pitkälle, että voisin kommentoida. Onkin tässä eräässä yhteydessä käynyt ilmi, että palomuurini on kovin tiukka ja se saattaa vaikuttaa juuri bloggeriin rajoittavasti.

Joka tapauksessa aloitin nyt pienen ryhtiliikkeen ja kävin piipahtamassa kaikissa sivupalkissani olevissa blogeissa. Huomasin, että jotkut olivat lopettaneet bloginsa kokonaan, kun sitä ei löytynyt. Muutamissa blogeissa kirjoittaminen näyttäisi loppuneen, vaikka blogi olikin vielä tallella. Poistin joitakin linkeistäni, mutta kaikkia en vielä raaskinut.

Oli lohduttavaa, että löytyi muitakin, joilla on ollut yhtä verkkainen päivitystahti kuin minulla. Mutta sitten oli heitä, jotka ovat taattuun tapaan ahkerasti päivittäneet omaa blogiaan. He ovat olleet usein myös niitä, jotka muutenkin huolehtivat blogisosiaalisuudesta ja ovat sitkeästi käyneet jättämässä viestiä tännekin. Varsinkin tulevat mieleeni SariW, Pioni, Arleena, Rita ja Inkivääri. Heidän aktiivisuutensa on kannustanut ja siten tavallaan pakottanut hidastuneen metsäpuutarhan emännän aina uudelleen bloginsa ääreen. Kiitos siitä!


Ihana kesä on mennyt ja se jätti kauniita, lämpimiä ja vahvoja muistoja. Kuvatilaongelmaa en ole vielä ratkaissut, mutta aloitellut jo. Tässä vaiheessa kuvien merkitys oikeastaan korostuu, sillä niiden avulla voi palauttaa puutarhan tilannetta, kysymyksiä ja suunnitelmia mieleen. Blogiakin tekisi mieli vähän uudistaa, hmm… ehkäpä tässä vielä reipastutaan.

Toivotan iloista bloggaamista kaikille teille, jotka täällä piipahdatte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...